Oilers sensasjonelt til topps i  Continental Cup

Stavanger Oilers avsluttet søndag finalespillet i kontinentalcupen med 7-2-seier over italienske Asiago. Det sikret dem seieren i prestisjeturneringen.

JUBEL: Her jubler Stavanger Oilers med Continental Cup-troféet. AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU
JUBEL: Her jubler Stavanger Oilers med Continental Cup-troféet. AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU

Stavanger Oilers avsluttet søndag finalespillet i kontinentalcupen med 7-2-seier over italienske Asiago.

Det sørget for at Stavanger-klubben tok en sensasjonell turneringsseier.

For sent søndag kveld tapte KHL-laget Donbass overraskende etter straffer mot  Rouen, som før oppgjøret stod uten poeng i prestisjeturneringen. Kampen endte 3-3 etter ordinær tid, men Rouen vant sensasjonelt 4-3 etter straffer.

Dermed slapp Oilers-spillerne jubelen løs på tribunen. Ifølge Stavanger Aftenblad var det Oilers-kaptein Snorre Hallem som fikk æren av å løfte trofeet som beviste at laget vant årets Continental Cup.

– Dette er utrolig stort for oss. Vi trodde ikke at franskmennene skulle klare å gi oss den hjelpen vi trengte, spesielt ikke da Donbass gikk opp i 3-2 bare noen minutter før slutt, men nå er vi bare utrolig stolte. Det var noen skikkelig nervepirrende minutter på slutten, men gledesfølelsen var helt enorm, sa kaptein Snorre Hallem til Aftenbladet etter triumfen.

Blir hyllet på Twitter
På Twitter blir Stavanger-klubbens sensasjonelle turneringsseier i Europa hyllet.

– Gratulerer til alle i Stavanger Oilers for seieren i CC. Sterkt og ikke minst viktig for norsk hockey å vise seg fram internasjonalt, skriver Modo-proffen Per-Åge Skrøder.

– Rouen vinner på straffer!!! Bare å gratulere @StavangerOilers med en fantastisk prestasjon, som vinner av Continental Cup. Meget sterkt, skriver TV 2 Sportens ishockeyekspert Bjørn Erevik på Twitter.

Den tidligere ishockeyspilleren Petter Salsten tar også av seg hatten for prestasjonen.

– Stor dag for norsk hockey og @StavangerOilers spesielt. Vinner CC. Grattis til dere alle, skriver han.

Sportsdirektør i Vålerenga hockey, Jan Tore Kjær, beskriver Oilers som «flaggskipet» i norsk hockey.

– Grattis til Stavanger Oilers som vinner av Kontinental Cup 2014, fantastisk gjort av Oilers, stolt flaggskip i Norsk Hockey! Grattis til Petter Thoresen og Pål Higson, skrev sportsdirektøren i sin gratulasjonsmelding på twitter.

Landslagsspilleren og den profilerte Färjestad-stjernen Ole-Kristian Tollefsen spør seg nå hvor langt Oilers kan nå i Euroropa.

– European trophy neste for @StavangerOilers ? Fortjener det nå. Gratulerer, skriver han på sin Twitter-profil.

– En solid gjennomføring
Avslutningskampen til Oilers på et meget solid finalespill i kontinentalcupen for nordmennenes del fikk en fyrverkeriåpning.

Juha-Pekka Loikas og Dan Kissel sørget med hver sin scoring for en 2-0-ledelse allerede etter 7.15 av første periode. Laget ga aldri fra seg ledelsen.

– Dette var solid. Vi er blitt bedre og bedre for hver kamp. Det er godt å vinne også den siste kampen, sa Kissel etter kampen.

Før den første hvilen hadde Tommy Kristiansen og Jean-Michel Daoust også tegnet seg på scoringslisten for eliteserielaget, før Paul Zanette reduserte for italienerne.

Totalt overlegne
Det var aldri noen tvil om at Stavanger kom til å vinne kampen. Kissel, Daoust og Martin Strandfeldt sørget for nye Stavanger-scoringer i annen periode, og 7-2-ledelse.

Den ledelsen holdt gjennom en målløs tredjeperiode.

Mer innhold fra TV 2