Skullerud er Moldes nye hovedtrener

– Jeg er utrolig glad for å være her.

Tor Ole Skullerud blir Ole Gunnar Solskjærs etterfølger i Molde. Den tidligere U21-sjefen ble presentert på en pressekonferanse på Aker Stadion mandag ettermiddag.

Skullerud har skrevet under en toårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år.

– Jeg er fryktelig glad for å være på plass i Molde og Aker Stadion. Jeg har gledet meg til å komme meg hit, og det har gått  fort de siste dagene. Jeg kommer til en stødig fotballklubb som har klare ambisjoner om hva de vil, sier Skullerud.

NY MOLDE-TRENER: Tor Ole Skullerud.
NY MOLDE-TRENER: Tor Ole Skullerud.

– Kjenner forventningspresset
Han er opptatt av at Molde skal fortsette å spille attraktiv fotball.

– Jeg føler jeg er ansatt ut fra en rød tråd i en type fotball som Molde ønsker å stå for. Jeg mener at mange av de tankene som er blitt gjennomført her er noe jeg kjenner meg igjen i. Men så skal jeg og mitt team også sette vårt stempel på Molde. Vi skal ha en filosofi som er offensiv og tydelig, sier han.

Skullerud innrømmet på pressekonferansen at han merker forventningspresset som eksisterer etter jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort de tre siste årene. Mange mener jobbben han tar på seg er det samme som å hoppe etter Wirkola.

– Jeg skjønner hvorfor den kommer opp. Jeg har stor respekt for det som har blitt gjort her, ikke bare de tre siste årene, men over lengre tid. Det har blitt bygget opp en bra kultur her. Men jeg mener vi ikke kan være redd for å gå til et sted hvor ting ligger så til de grader til rette som de gjør i Molde, sier han.

– Er det en belastning å hele tiden bli målt opp mot Solskjær?

– Vi får prøve å levere resultater med en gang og bli målt på det vi holder på. Jeg er klar over at det fort kommer opp, men det lever jeg godt med, sier han.

 Droppet landslagstur
Skullerud droppet landslagets tur til Abu Dhabi på grunn av forhandlingene med Molde.

Ole Gunnar Solskjær ga seg som Molde-trener 1. januar for å bli manager i Cardiff.

Artikkelen oppdateres