Ekspertene måtte frem med regelboken etter annullering

TV 2s eksperter var uenige i regelen. Hva mener du er den riktige avgjørelsen?

Newcastle-Manchester Cituy 0-2
Se situasjonen i vinduet øverst!

Etter rundt 35 minutter oppstod det en meget kontroversiell situasjon i oppgjøret mellom Newcastle og Manchester City på St. James' Park.

På stillingen 1-0 til gjestene var Newcastle helt sikre på at de hadde utlignet da Cheick Tioté dunket ballen i nettet med en virkelig suser fra distanse. 

Det de ikke så var at assistentdommeren stod med flagget i været og markerte for at Yoan Gouffran hadde befunnet seg i offsideposisjon inne foran City-keeperen. Dommer Mike Jones valgte å annullere, noe som var en høyt diskutabel situasjon ettersom franskmannen ikke forstyrret sikten til Manchester Citys bakerste mann.

Les også: Dzeko og Negredo sendte City til topps i Premier League

Se situasjonen og studiodiskusjon i vinduet øverst!

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

FIKK HØRE DET: Dommer Mike Jones måtte tåle kritikk fra Newcastle-manager Alan Pardew ved pause. Foto: Scott Heppell, AP Photo.
FIKK HØRE DET: Dommer Mike Jones måtte tåle kritikk fra Newcastle-manager Alan Pardew ved pause. Foto: Scott Heppell, AP Photo.

TV 2-studio tok frem regelboken
I TV 2s studio måtte man ta frem den offisielle offsideregelen som sier følgende:

«Med å forstyrre en motstander menes å hindre en motstander fra å spille eller være i stand til å spille ballen ved klart å hindre motstanderens synsfelt eller bevegelser.»

Utifra den definisjonen mener TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre at scoringen ikke skulle vært annullert.

DISKUSJON: I TV 2s Premier League-studio ble det diskutert hvorvidt denne annulleringen var korrekt.
DISKUSJON: I TV 2s Premier League-studio ble det diskutert hvorvidt denne annulleringen var korrekt.

– Det er ikke tvil om at det er tre mann som står i offsideposisjon. Spørsmålet blir da om de er i straffbar offsideposisjon eller ikke. Blir Joe Hart hindret i å redde ballen her? Det er spørsmålsstillingen, sa han.

Thorstvedt mente keeper ble forstyrret
Erik Thorstvedt mente dog at keeperen ble forstyrret i tilstrekkelig grad, ettersom Yoan Gouffrans tilstedeværelse i offsideposisjon hadde innvirkning på burvokterens opptreden.

– Jeg mener helt klart at han definitivt blir forstyrret av den mannen som står der. Han må flytte seg for å komme unna, og det er klart at når keeper står der og leser den situasjonen så er han med i bildet. Det betyr et eller annet at han står der. Hvis han ikke hadde stått der ville han sannsynligvis kastet seg etter den ballen, sa den tidligere toppkeeperen.

Thorstvedt var klar på at hans ekspertkollegas tolkning trolig var riktig, men mener det også er skjønn inne i bildet.

– Petter tolker den regelen riktig, men jeg mener den burde vært annerledes. Det er litt skjønn, og de fleste dommere vil nok lande på Petters synspunkt og de færreste på mitt.

Se resten av studiodiskusjonen i videovinduet øverst! Hva mener du? Burde det vært godkjent scoring?