Sturridge tilbake med målgivende, scoring og dans

Liverpools superspisser senket Stoke.

Stoke-Liverpool 3-5

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Liverpool holder følge med de andre topplagene og er nummer fire i Premier League etter en utrolig fotballkamp som endte med 5-3-seier i vind og regnvær på Britannia Stadium i Stoke.

Daniel Sturridge var tilbake etter flere måneders skadefravær, og til tross for at han bare fikk en omgang ble det en scoring og en målgivende for den engelske landslagsspissen.

– Jeg nevnte tidligere i dag at jeg trodde kampen om ligagullet skulle stå mellom Manchester City, Chelsea og Arsenal, men med Sturridge tilbake er det et lite spørsmålstegn ved hvorvidt Liverpool kan melde seg på, sa TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt etter kampslutt.

Luis Suárez scoret to ganger for Brendan Rodgers' mannskap, mens et straffespark fra Steven Gerrard og et selvmål av Ryan Shawcross også var del av Liverpools scoringsshow.

– Når de har gjort det så bra som de har gjort det, med spillere ute, er det kanskje enda større sjanse for at dette skal vare ut sesongen. Når alle spiller hele tiden er det vanskelig å holde oppe motivasjonen hele tiden, men de har fått de avbrekkene og det er ingen grunn til at ikke de skal levere på øverste hylle resten av sesongen, sa Thorstvedts ekspertkollega Petter Myhre.

For hjemmelaget scoret de to tidligere Liverpool-spillerne Peter Crouch og Charlie Adam hver sin gang før pause, mens Jonathan Walters også nettet for Mark Hughes' mannskap.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Tidlig Liverpool-ledelse
Allerede før fem minutter var spilt tok gjestene ledelsen. Raheem Sterling vant Aly Cissokho, som klinket til fra langt hold.

FEIRER LEDERMÅLET: Aly Cissokho gratuleres, men scoringen blir nok kredidert som et selvmål av Ryah Shawcross. Foto: Dave Thompson, Scanpix
FEIRER LEDERMÅLET: Aly Cissokho gratuleres, men scoringen blir nok kredidert som et selvmål av Ryah Shawcross. Foto: Dave Thompson, Scanpix

Det så ut til at skuddet kom til å gå langt utenfor, men en uheldig Ryan Shawcross styrte ballen i eget nett og dermed var Jack Butland fullstendig satt ut av spill og gjestene tok en tidlig ledelse.

Suárez utnyttet svakt forsvarsspill og doblet
Etter en drøy halvtime kom mål nummer to, da Luis Suárez utnyttet seg av håpløst forsvarsspill.

Marc Wilson prøvde å heade tilbake, Ryan Shawcross bommet på ballen og uruguayaneren satte enkelt inn 2-0 bak en utspilt Jack Butland.

Crouch reduserte mot gamleklubben
Fem minutter før pause hadde Stoke så redusert. Et innlegg fra venstre fant veien til hodet til Peter Crouch, som med et flott hodestøt sørget for at vertene var med igjen i kampen før halvtid.

Like etter burde Philippe Coutinho gjenvunnet tomålsledelsen for gjestene, men Jack Butland reddet brasilianerens forsøk fra kloss hold.

STRAFFESPARK: Raheem Sterling ble felt og Steven Gerrard lot seg ikke be to ganger.
STRAFFESPARK: Raheem Sterling ble felt og Steven Gerrard lot seg ikke be to ganger.

Ny tidligere Liverpool-spiller med suser
I stedet scoret en tidligere Liverpool-spiller kampens neste mål. Charlie Adam dro seg fri og fra like utenfor 16-meteren dunket han 2-2 i nettet med en virkelig kanonkule.

Dermed gikk lagene til pause med uavgjortresultat etter en fartsfylt omgang, der også begge lag ropte på straffespark. Stoke ville ha da Martin Skrtel brukte armene i eget felt, mens Liverpool følte seg snytt da Luis Suárez fikk en arm i ansiktet.

Gerrard sendte Liverpool i ledelsen fra straffemerket
Under fem minutter ut i 2. omgang oppstod en kontroversiell situasjon. Marc Wilson skulle vippe ballen forbi Raheem Sterling, men Liverpool-vingen leste ballbanen og brøt gjennom.

Det så ut som om ballen traff Sterling i armen, men han fikk gå, og da han avanserte inn i feltet så Wilson behov for å takle. Han feilberegnet noe, Sterling gikk i bakken og Liverpool fikk straffespark.

– Denne ser fryktelig billig ut, men dømt er dømt, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

STOPPER ALDRI: Luis Suárez' sesong er eventyrlig. Foto: Darren Staples, Reuters
STOPPER ALDRI: Luis Suárez' sesong er eventyrlig. Foto: Darren Staples, Reuters
COMEBACK: Daniel Sturridge er tilbake med dans og scoring. Foto: Lynne Cameron
COMEBACK: Daniel Sturridge er tilbake med dans og scoring. Foto: Lynne Cameron

– Det er kontakt, men jeg synes ikke det er nok kontakt til at det skal dømmes straffe, sa ekspert Petter Myhre i studio etter kampslutt.

Fra elleve meter var kaptein Steven Gerrard uansett iskald og satte inn 3-2 for gjestene.

Suárez med vakker avslutning igjen
20 minutter før slutt scoret Liverpool på ny. Innbytter Daniel Sturridge dro seg innover i banen, fintet et par ganger og serverte deretter ut til sin spissmakker.

– Det er noe John Travolta-aktig over det fotarbeidet der, sa TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid i studio etter kampslutt om Sturridges forarbeid.

Premier Leagues toppscorer Suárez lot seg ikke be to ganger og skrudde på nydelig vis 4-2 i det lengste hjørnet med en flott avslutning med innsiden av foten. Det var hans 22. Premier League-mål for sesongen.

Mignolet klønete og slapp inn Walters-skudd
Stoke lot seg ikke knekke, men en strålende redning fra Simon Mignolet holdt Liverpool to mål foran da sju minutter gjenstod. Belgieren måtte ut i full strekk for å hindre Jonathan Walters' heading å gå i nettet.

Minuttet etter kom dog reduseringen. Samme Walters fikk ballen langs bakken, og skjøt et skudd som det så ut til at Mignolet skulle redde. Denne gangen rotet keeperen, og med ett var stillingen 3-4.

Sturridge gjenerobret tomålsledelsen
Det var dog ikke lenge Stoke fikk være kun målet bak. På motsatt side fikk nemlig Daniel Sturridge to muligheter. Først bommet reddet Jack Butland med en flott parade, men da returen spratt i spissens hodehøyde viste han prov på stor teknikk. Innbytteren trikset den med seg på både brystet og hodet før han banket 5-3 i nettet bak en hjelpeløs Jack Butland.

Like etter var det nære ved at Peter Crouch fikk redusert på motsatt side, men hans heading traff stolpen. Luis Suárez hadde også mulighete på overtid, men ved den anledningen reddet Butland.

Dermed endte det med 5-3-seier for Brendan Rodgers' Liverpool, som er nummer fire i Premier League.

– Det handler om laget. Det kommer før alle enkeltindivider, sa Daniel Sturridge etter kampslutt.

Lagoppstillingene

Stoke: Butland - Cameron, Shawcross, Wilson, Pieters - Walters, Nzonzi, Adam, Whelan, Arnautovic, Crouch
Innbyttere: Sørensen, Muniesa, Pennant, Palacios, Etherington, Shotton, Ireland (for Nzonzi, 81.)

Liverpool: Mignolet - Johnson, Skrtel, Touré, Cissokho - Lucas, Gerrard, Henderson - Sterling, Suárez, Coutinho
Innbyttere: 
Ward, Kelly, Ibe, Aspas, Moses, Sturridge (for Coutinho, 66.), Alberto

VIRKELIG SUSER: Charlie Adam klinket inn 2-2 mot gamleklubben.
VIRKELIG SUSER: Charlie Adam klinket inn 2-2 mot gamleklubben.