Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla jubler etter å ha vunnet lagsprinten.  AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla jubler etter å ha vunnet lagsprinten. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

Norge vant lagsprinten i Nove Mesto

Ingvild Flugstad Østbeg sikret norsk jubel.

Norges vant kvinnenes lagsprint i Nove Mesto søndag formiddag. 

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg gikk for det norske laget og sørget for nok en norsk jubeldag i skisporet.

De norske jentene vant til slutt 3,8 sekunder foran Finland på andreplass. Russlands andrelag tok den siste pallplassen.

- Det var veldig gøy! Det er en lagseier, og vi fikk revansje fra sist, da Finland slo oss, så det var kjempedeilig å vinne i dag, sier Flugstad Østberg til TV 2 etter løpet. 

- Med de resultatene du har vist i det siste, hvordan vurderer du din søknad til teamsprinten i OL?

- Har Marit lyst til å gå, så får hun gå. Det er kjempehard konkurranse om den siste plassen. Både jeg og Maiken har lagt inn veldig gode søknader, men jeg føler i alle fall at jeg fikk vist meg bra frem i dag, og har vist god form foreløpig. Så jeg veldig lyst til å gå den etappen. 

- Det er et veldig bra tegn sett med norske øyne. Det er jo noen som mangler her i dag, men det er jo alltid gøy å vinne og når man ikke er med får de ikke konkurrert heller enkelt og greit. Så selvfølgelig, det er alltid gøy å komme øverst på pallen, sa Maiken Caspersen Falla. 

Også Norges andrelag med Celin Brun-Lie og Kathrine Rolsted Harsem kvalifiserte seg til finalen. De to norske jentene gikk inn til en femteplass, plassen bak USA.