– Det blir ikke ro uten at også Borten Moe går

Selv vil nestlederen bli sittende i Senterpartiets ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kunngjorde Senterparti-leder Liv Signe Navarsete at hun går av. Hun ber partiet velge ny leder og nye nestledere på et ekstraordinært landsmøte i april.

Den omstridte nestlederen Ola Borten Moe sier han ikke er kandidat til ledervervet, men ønsker å fortsette som nestleder.

VIL FORTSETTE: Ole Borten Moe vil fortsette som nestleder i Senterpartiet. Foto: PETER BREIVIK / TV 2
VIL FORTSETTE: Ole Borten Moe vil fortsette som nestleder i Senterpartiet. Foto: PETER BREIVIK / TV 2

Hvis Borten Moe fortsetter, fortsetter bråket, tror politisk kommentator i TV 2, Stein Kåre Kristiansen.

– Det blir ikke ro i Senterpartiet uten at Borten Moe også trekker seg. Det er bråkebøttene Navarsete og Borten Moe som er kjernen i problemet, det må han ta ansvaret for, sier Kristiansen.

Han tror Borten Moe vil bli presset av sine egne til å trekke samme konklusjon som Navarsete.

– Ønsket om skape ro i partiet er nå så sterkt at Borten Moe ikke kan bli sittende. Presset vil bare øke. Og hvis han ikke selv trekker seg, kommer han til å bli vraket, sier Kristiansen.

– Borten Moe må gå

I Senterpartiet er det delte meninger om Borten Moes skjebne. Det er ingen hemmelighet at forholdet mellom nestlederen og partilederen har vært dårlig lenge. I partiets interne rapporten etter det historisk dårlige stortingsvalget i høst, ble nettopp dårlig samarbeid og lav tillit  internt i ledelsen trukket frem som stort problem for partiet.

– Borten Moe bør innse at han er en del av problemet og må gå av som Navarsete, sier stortingsrepresentant fra Buskerud, Per Olaf Lundteigen.

Fra Østfold kommer samme beskjed:

– Jeg vil sterkt oppfordre Ola til å ta ansvar på samme måte (som Navarsete, journ.anm), sånn at begge blir byttet ut på det ekstraordinære landsmøtet, sier fylkesleder Per Inge Bjerknes.

– Tull

Stortingsrepresentant Jenny Klinge fra Møre og Romsdal er uenig.

– Det er noe stort tull at noen mener at Ola Borten Moe også må gå som nestleder hvis Navarsete må gå som leder. Det bør det ikke være noen sammenheng mellom, sier Klinge til TV 2. Hun mener Senterpartiet trenger Borten Moe i ledelsen.

– Han er en viktig del av fremtiden til partiet, sier Klinge.