GÅR AV: Liv Signe Navarsete forlater Senterkonferansen I Kongsberg etter å ha sagt at hun er innstilt på å trekke seg som leder av Senterpartiet.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
GÅR AV: Liv Signe Navarsete forlater Senterkonferansen I Kongsberg etter å ha sagt at hun er innstilt på å trekke seg som leder av Senterpartiet. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

– Klokt av Navarsete

– At Navarsete trekker seg e det beste for partiet, mener Frank Aarebrot.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av våren skal Senterpartiet velge ny leder. Lørdag varslet Liv Signe Navarsete at hun vil gå av som partileder.

Det får hun skryt for, både i og utenfor partiet.

Professor i sammenliknende politikk Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen mener Navarsetes valg om å gå av er det beste for partiet.

– Hun setter egne ambisjoner bak partiets interesser. Og det er alltid litt vakkert å se på, sier Aarebrot.

– Klokt

Tidligere leder i Senterungdommen, Sandra Borch er ikke overrasket over at Navarsete gir seg som leder.

– Jeg kan ikke si at dette var uventet, og jeg syns dette var en klok avgjørelse av Liv Signe. Jeg må si at jeg også er imponert over måten hun har stått i stormen på, sier Borch til TV 2. 

Navarsete får også skryt av tidligere leder i partiet, Anne Enger.

– Jeg syns det står respekt av at Liv Signe Navarsete som leder ser at partiet er tjent med en endring, altså et nytt landsmøte der ledelsen stiller sine plasser til disposisjon, sier Enger som ledet Senterpartiet fra 1991 til 1999. Hun ønsker ikke å svare på hvem hun mener bør overta som leder. 

 

– Drittlei

Stortingsrepresentant Jenny Klinge sier til TV 2 at hun synes Navarsete har tatt en klok avgjørelse.

– Hun fortjener å bli husket som en sterk statsråd, og som en leder med pågangsvilje og arbeidskapasitet, sier Klinge.

Hun sier partiet trengte en avklaring etter at den siste tiden har vært preget av indre uro og et historisk dårlig valgresultat.

– Jeg tror mange av oss er dritlei, om man skal bruke et så sterkt uttrykk. Vi er motivert for å gjøre en god jobb for partiet og landet. Nå trenger vi arbeidsro  og vi trenger å se fremover, sier Klinge. 

LEDERTRIO: Nestleder Trygve Slagsvold Vedum, partileder Liv Signe Navarsete og nestleder Ola Borten Moe måtte før jul tåle kritikk i en intern rapport om det dårlige valgresultatet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LEDERTRIO: Nestleder Trygve Slagsvold Vedum, partileder Liv Signe Navarsete og nestleder Ola Borten Moe måtte før jul tåle kritikk i en intern rapport om det dårlige valgresultatet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix