Marerittstart for Solskjær i Premier League

Nordmannens Cardiff tapte 0-2 hjemme for bunnlaget West Ham.

Cardiff-West Ham 0-2
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Cardiff/Bergen (TV 2 Sporten):

Ole Gunnar Solskjær fikk sin managerdebut i Premier League lørdag og det ble en kamp preget av mye dramatikk som til slutt endte med 0-2-tap for nordmannen.

– Det er et solid slag midt i trynet. Det gjør en forskjell poengmessig, men Ole Gunnar er ny, han har mye mer å gå på og det er gode sjanser for at han fortsatt kan greie å berge plassen til Cardiff. Men det var den verst tenkelige starten på hjemmebane mot en nedrykksrival. Da varer ikke den slarken som du får med å slå Newcastle i FA Cupen så lenge. Det er ligaen og overlevelse det først og fremst handler om, sa TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

Les også: Mats Møller Dæhli er klar for Cardiff

Scoringer fra Carlton Cole og Mark Noble sørget nemlig for at West Ham vant kampen på Cardiff City Stadium, i et oppgjør der mye gikk imot Solskjærs lag som også spilte med en mann mer de siste snaue 20 minuttene. 

STYGG SITUASJON: Guy Demel (til høyre) går i bakken i duell med to andre og måtte bæres av banen. Foto: Nick Potts, PA Wire
STYGG SITUASJON: Guy Demel (til høyre) går i bakken i duell med to andre og måtte bæres av banen. Foto: Nick Potts, PA Wire
PÅ PLASS: Richard Hartis og Mark Dempsey flankerer Ole Gunnar Solskjær på Cardiffs benk. Nick Potts, PA Wire
PÅ PLASS: Richard Hartis og Mark Dempsey flankerer Ole Gunnar Solskjær på Cardiffs benk. Nick Potts, PA Wire

– Fotball er marginalt. Noen ganger er det stang inn og noen ganger stang ut, men jeg tror ikke Solskjær kommer til å la seg prege så lenge av denne kampen her. Han må bare se videre. Cardiff har vært forferdelige svake over en lengre periode nå, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Tallenes tale er uansett klar. Nå er Cardiff under streken i Premier League - for første gang denne sesongen.

Les også: Eikrem: – Jeg trivdes godt utpå der

Skuffet Solskjær
– Ut i fra sjanser og prestasjoner fortjente vi nok bedre. Vi hadde dobbelt så mye ballbesittelse og skudd på mål, men sånn er fotballen. Keeperen deres stod en god kamp, sa Ole Gunnar Solskjær selv til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– 2. omgangen var sånn som vi vil se laget mitt. Da var det fremoverrettet og vi presset West Ham bakover. 1. omgang var overraskende, for sånn har jeg ikke sett guttene. Det ble ikke noen fotballkamp og aldri sånn som vi hadde håpet på.

– Du har ikke hatt lang tid heller? Er det for tidlig å sette et ordentlig stempel på laget?

– Vi har hatt en uke. Treningene har vært gode og vi skal reise oss vi, sa nordmannen.

Nå skal nordmannen ut i to tøffe borteoppgjør mot Manchester City og Manchester United i sine neste kamper i ligaen.

– Det er ikke noen dans på roser, men det er derfor vi er her. Vi skal få laget på rett kjøl og reise opp der og være positive og gå for å få noe i de kampene. Det er ikke så mange vanskeligere steder i Europa å reise til akkurat nå, sa han.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.noTabell | Terminliste | Statistikk

Tok mikrofonen før kampstart
Allerede før kampstart fikk Ole Gunnar Solskjær all oppmerksomheten på Cardiff City Stadium. Etter å ha ankommet banen tok han mikrofonen og ønsket supporterne velkommen - til øredøvende jubel.

Den positive mottakelsen kunne blitt snudd til negativitet allerede før fem minutter var spilt. Et West Ham-innlegg spratt i stolpen bak Cardiff-keeper David Marshall, og på returen var det utrolig at West Ham-stopper James Tomkins kun skjøt rett på samme Marshall. Dermed slapp både Solskjær og Cardiff med skrekken.

Ekkel skade på West Ham-spiller
Etter rundt ti minutter oppstod det et lengre stopp i spillet i Cardiff, da West Hams Guy Demel lå nede med det som så ut som en alvorlig skade. Etter rundt ti minutters stopp i spillet hadde han fått på seg surstoffmaske og ble fraktet av banen på båre. 

Rundt 20 minutter senere kunne kommentator Kasper Wikestad informere om at Hammers-backen hadde pådratt seg ansiktsskader og en albue ut av ledd. Forhåpentligvis er altså ikke skaden av så alvorlig grad som det først kunne se ut, men West Ham bekreftet via sin Twitter-konto allerede i pausen at spilleren var fraktet til sykehus for videre undersøkelser.

Cardiff kom bedre med etter hvert, og da klokken hadde rundet 30 minutter var innbytterheltene fra forrige helg i aksjon. Craig Noone la inn fra venstre og Fraizer Campbell headet, men dessverre for vertene gikk forsøket over tverrliggeren.

Mållinjeteknologien hadde rett
Like etter skapte vertene en enda større sjanse. Et langskudd fra Bo-Kyung Kim gikk via en West Ham-spiller og spratt i tverrliggeren og ned på streken.

HELT ALENE: Carlton Cole setter inn 1-0 bak en sjanseløs Cardiff-keeper. Foto: Nick Potts, PA Wire
HELT ALENE: Carlton Cole setter inn 1-0 bak en sjanseløs Cardiff-keeper. Foto: Nick Potts, PA Wire

Kun marginer gjorde at ballen ikke krysset mållinjen, og Fraizer Campbell laget frispark da han i duell med keeper Adrián var litt for røff på returen. Reprisene med innlemmet målteknologiv viste at ballen ikke var inne, og dermed var Cardiff-fansens rop om å få «scoringen» godkjent fånyttes.

Cole sendte gjestene foran
Like etter klokken hadde rundet 40 minutter var det i stedet West Ham som skulle score åpningsmålet i Solskjærs debut. Matthew Taylor la en lekker ball ut på høyrekanten til Matthew Jarvis, som på hel volley slo inn i feltet. Der ventet Carlton Cole, som på lekkert vis ekspederte 1-0-ledelse til gjestene i nettet bak en sjanseløs David Marshall.

Det ble lagt til ti minutter tilleggstid grunnet oppholdet i spillet ved Demels skade, og tre minutter på overtid ropte vertene på straffespark. Craig Noone gikk i bakken, men dommer Lee Mason dømte ingenting. Dermed gikk Ole Gunnar Solskjær til pause på stillingen 0-1 i sin første Premier League-kamp som manager.

Bellamy-bytte satte fart
I pausen erstattet Solskjær Peter Odemwingie med Craig Bellamy, og allerede i åpningsminuttene i 2. omgang så det ut til at byttet skulle gi avkastning. Bellamy slo et frispark perfekt på hodet til Mark Hudson, men kapteinen headet over.

Rundt ti minutter ut i omgangen sørget en ny dødball fra Bellamy for at Cardiff-spillerne stormet mot dommer Mason. Fraizer Campbell ble tydelig holdt av George McCartney, men nok en gang var ropene om straffespark fånyttes.

TØFF START: Sam Allardyce og West Ham ble en tøff nøtt for Ole Gunnar Solskjær i hans første Premier League-kamp som manager. Foto: Nick Potts, PA Wire
TØFF START: Sam Allardyce og West Ham ble en tøff nøtt for Ole Gunnar Solskjær i hans første Premier League-kamp som manager. Foto: Nick Potts, PA Wire

Like etterpå var Campbell igjen på farten da han avsluttet fra rundt ti meter, men en strålende Adrián-parade sørget for at gjestene fremdeles holdt nullen.

Eikrem-debut - West Ham redusert til ti mann
Etter 65 minutter fikk Norge sin 58. spiller på engelsk fotballs øverste nivå. Magnus Wolff Eikrem tok av seg overtrekksdrakten og erstattet Gary Medel på Cardiff-midtbanen og fikk med det sin debut i Premier League.

Nordmannen fikk oppleve sitt første møte med Cardiff-hierarkiet da hjemmelaget ble tildelt et frispark like etterpå. Han ønsket nok å ta det, men måtte overlate ansvaret til Craig Bellamy. Veteranens forsøk gikk like utenfor mål.

TAPTE: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff klarte ikke å gi sin manager en drømmestart på Premier League-eventyret. Foto: TV 2
TAPTE: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff klarte ikke å gi sin manager en drømmestart på Premier League-eventyret. Foto: TV 2

Kun minuttet senere ble gjestene redusert til ti mann. James Tomkins fikk sitt andre gule kort da han fullstendig feilvurderte en situasjon og sparket Fraizer Campbell i hodet. Dermed hadde Solskjærs menn en mann mer de siste snaue 20 minuttene.

West Ham kontret inn 2-0 og avgjorde
Nordmannens lag presset voldsomt på, men klarte ikke å skape de store sjansene. Magnus Wolff Eikrem gjorde det bra de gangene han var involvert og fant sin danske lagkamerat Andreas Cornelius med et flott innlegg to minutter på overtid, men spissen headet langt utenfor fra god posisjon.

Det skulle dog komme en scoring til, men den kom til gjestene. Mark Noble utnyttet en kontring og dunket 2-0 i nettet da han ble servert av innbytter Andy Carroll.

Dermed endte det med tap for Ole Gunnar Solskjær i manager-debuten i Premier League.

Lagoppstillinger

Cardiff: David Marshall - Kévin Théophile-Catherine, Steven Caulker, Mark Hudson, Declan John - Craig Noone, Gary Medel, Bo-Kyung Kim, Peter Whittingham - Peter Odemwingie - Fraizer Campbell
Innbyttere: Joe Lewis, Ben Turner, Kevin McNaughton, Magnus Wolff Eikrem (for Medel, 65.), Aron Gunnarsson, Andreas Cornelius (for Hudson, 78.), Craig Bellamy (for Odemwingie, 46.)

West Ham: Adrián - Guy Demel, James Tomkins, Roger Johnson, Razvan Rat - Matthew Taylor, Mark Noble, Jack Collison - Matthew Jarvis, Carlton Cole, Stewart Downing
Innbyttere: Jussi Jääskelainen, George McCartney (for Demel, 18.) , Alou Diarra (for Collison, 76.), Mohamed Diamé, Joe Cole, Andy Carroll (for C.Cole, 72.), Modibo Maïga