En 32 år gammel mann måtte i fengsel for brudd på besøksforbudet etter at han sendte ut en e-postinvitasjon til ekskjæresten. Foto: AP Photo / Paul Sakuma
En 32 år gammel mann måtte i fengsel for brudd på besøksforbudet etter at han sendte ut en e-postinvitasjon til ekskjæresten. Foto: AP Photo / Paul Sakuma

Sendte Google+ invitasjon til ekskjæresten - ble fengslet

Nå mener en personvernekspert at Google kan måtte stå ansvarlig for at mannen ble fengslet

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thomas Gagnon fra delstaten Massachusetts i USA ble fengslet for å ha sendt en e-postinvitasjon til ekskjæresten, hvor han inviterer henne til å bruke Google Plus. 

Den 32 år gamle mannen hadde besøksforbud, et forbud ekskjæresten mente han brøt ved å sende invitasjonen. Ifølge den lokale avisen Salem News, møtte kvinnen opp på politistasjonen med utskrift av e-postinvitasjonen, samt besøksforbudet. Der fikk hun medhold av politiet som deretter arresterte Gagnon. Han ble senere løslatt mot en kausjon på 500 dollar (i overkant av 3000 norske kroner).

Nekter skyld

Thomas Gagnon hevder at han ikke har noen som helst anelse om hvordan invitasjonen ble sendt. Advokaten hans mener at Google selv har gjort det - uten hans viten og samtykke. 

Bradley Shear er ekspert på personvern på internett og sier til ABC News at det er sannsynlig at 32-åringen er uskyldig. I så fall vil Google måtte stå til ansvar for fengslingen av mannen, sier Shear.

Google-klager

Google Plus tillater brukerne å samle e-postkontakter under forskjellige grupper som for eksempel klassekamerater eller kollegaer.

- Dersom man flytter en kontakt fra én gruppe til en annen, kan dette trigge Google til å sende en e-post til den aktuelle kontakten, sier Shear.

Videre forteller han at Google tidligere har fått klager fra brukere om utsending av automatiske invitasjoner. På Googles produktsider kan man lese innlegg fra både 2011 og 2012 med tittelen "Hvordan forhindre automatiske e-postinvitasjoner fra Google +".  

Til svar får brukerne: "Takk for din tilbakemelding. Akkurat nå sendes det ut e-post for å informere folk om din aktivitet på Google Plus, og enda viktigere om din deling av innhold med dem. Vi sender e-post når de selv ikke er medlem av Google Plus, slik at de vet at du er der ute i verdenen Google Plus, klar for å dele den med dem. De skal kun motta denne e-posten en gang". 

Den 6. februar skal det holdes høring i saken.