Plutselig hang Bjørn Ludvig (3) etter halsen i en reim på lekelandet

– Han var helt blå i ansiktet fordi han ikke fikk puste, sier moren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre år gamle Bjørn Ludvigs første tur på lekeland var en hårsbredd fra å ende med ubeskrivelig tragedie: Etter å ha lekt i et klatrenett, så moren plutselig at han hang fra stativet i en reim – etter halsen.

FØR ULYKKEN: Bjørn Ludvig (3) var på sitt første besøk i lekeland da ulykken skjedde. Her er det full fart i rutsjebanen. Foto: PRIVAT
FØR ULYKKEN: Bjørn Ludvig (3) var på sitt første besøk i lekeland da ulykken skjedde. Her er det full fart i rutsjebanen. Foto: PRIVAT

Da faren Trond Stanger Østby kom til og fikk ham løs, var vesle Bjørn Ludvig allerede helt blå i ansiktet fordi han ikke fikk puste.

Dramatikken utspant seg på lekelandet «Hoppeloppeland» på Lillestrøm i november i fjor. Familien står frem etter at TV 2 forrige uke fortalte om fem år gamle Aada, som på samme lekeland falt fire meter og i all hast ble brakt til sykehus.

Fulgte med

Da Bjørn Ludvigs ulykke skjedde, var det ingen andre i området rundt ham. Til alt hell fulgte moren Marita og faren Trond ham rundt hele veien. Mamma Marita Viola Stanger forteller til TV 2 at hun der og da reagerte på at flere av de store lekestativene fremsto som slitte.

Etter en stund klatret Bjørn Ludvig inn i et stort klatrenett. Kort tid senere, og uklart av hvilken årsak, ser de plutselig at sønnen hang fra apparatet i en reim som hadde kveilet seg rundt halsen.

– Han fikk ikke puste, og jeg glemmer ikke de grusomme lydene han lagde. Han hang fra en tredje etasje i apparatet og ned, sier Marita.

«Dumme leken»

Det gikk noen sekunder før faren kom til og fikk hjulpet ham løs. Moren tror at det kunne gått langt verre.

– Hadde vi ikke fulgt nøye med hele tiden, men sittet på kaféstolene i lokalet, så hadde vi faktisk ikke oppdaget dette.

Mens Bjørn Ludvig fortsatt gispet etter luft, fikk de ringt legevakten. De fikk til alt hell konstatert at alt hadde gått bra. I ettertid har foreldrene hatt en dialog med blant andre politiet om «Hoppeloppeland».

Selv tviler de på at de vil ta med sønnen tilbake:

– Han er en veldig forsiktig gutt, og jeg tror ikke han har vært oppe i et eneste lekeapparat etter at dette skjedde. Han prater fortsatt om den «dumme leken som han fikk 'aua' av», forteller moren.