Gutt (11) stakk av i bare sokkelesten

Søkte med helikopter etter savnet gutt: Funnet etter nesten halvannen time.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet satte fredag kveld inn store ressurser, etter at en 11 år gammel gutt stakk av fra hjemmet i Bergen – svært tynnkledd. Nesten halvannen time senere ble han funnet, etter at det ble søkt etter ham med helikopter i området ved Nattland i Bergen.

– Gutten løp hjemmefra i bare sokkelesten og han er svært tynnkledd, sa operasjonsleder Ole Jacob Malmo i Hordaland-politiet til tv2.no tidligere i kveld.

Politiet fikk inn savnet-meldingen klokken 20.24. 21.45 meldte de at han var funnet og at søket var avsluttet.

– Det var personer i guttens hjem som varslet om at han var borte. Det er ingenting som tyder på at dette er en gutt som har hatt noen historikk tidligere med å stikke av fra hjemmet, sier Malmo.

Luftambulansen fra Haukeland universitetssykehus deltok i søket. I tillegg ble et Sea King-redningshelikopter fra 330-skvadronen på Sola rekvirert.

– Vi ser at et helikopter fly lavt i skogsområdet ved siden av Nattland skole og søker frem og tilbake. Dette er et stort skogholt og et populært turområde på dagtid, sa et øyenvitne til tv2.no mens letingen pågikk.

I tillegg til at politiet var på stedet med store ressurser og flere hunder,ble også flere andre instanser koblet inn i søket.

– Røde Kors, Norske redningshunder og Sivilforsvaret er varslet, sier Malmo.

Det er fem varmegrader i området fredag kveld.

Saken oppdateres!