NESTEN-SENSASJON: Stavanger Oilers imponerte mot KHL-klubb.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NESTEN-SENSASJON: Stavanger Oilers imponerte mot KHL-klubb.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Oilers med nesten-sensasjon i Continental Cup

Nær  ved å slå topplag i KHL i åpningskampen.

Oilers skøytet fredag ettermiddag ut på isen som første norske lag i finalerunden i IIHF's offisielle klubbturnering Continental Cup.

Motstander var den ukrainske KHL-klubben Donbass Donetsk, som er storfavoritt til å vinne turneringen. Etter en heroisk innsats tapte Oilers til slutt 2-3 etter straffeslag.

– Vi spilte en veldig god ishockeykamp i 60 minutter og var nærmest seieren i løpet av overtidsperioden. Akkurat nå er det faktisk litt rart å oppleve en skuffelse. Dette var en kamp vi kunne ha vunnet, forteller Stavanger Oilers' General Manager Pål Higson til TV 2 Sporten like etter kampslutt.

Topplag i KHL
Donbass Donetsk ligger på tredjeplass i i vestre halvdel i KHL og har blant annet en spiller som Ruslan Fedotenko med over 1000 NHL-kamper i sine rekker.

Stavanger Oilers viste imidlertid ingen nåde og tok ledelsen ved Juha-Pekka Loikas i første periode. I løpet av andre og tredje periode snudde storfavorittene kampen til 2-1-ledelse, men tre minutter før slutt styrte Tommy Kristiansen et skudd fra Kurt Davis i mål.

Ingen av lagene maktet å score i overtidsperioden og Oilers måtte til slutt se seg slått på straffer.

– Vi spiller mot et lag som ligger som nummer tre i sin KHL-avdeling og som er store favoritter til å vinne turneringen. Men vi gjør dem hele tiden frustrerte og følger vår gameplan til punkt og prikke. Gjennom hele kampen klarer vi å jobbe med den samme intensiteten og får en fortjent utligning mot slutten i en kamp som spilles i et langt høyere tempo enn vi er vant med fra GET-ligaen, oppsummerer Higson.

– Kan fremdeles vinne turneringen
Lørdag venter franske Rouen og søndag italienske Asiago i prestisjeturneringen. Higson har ikke gitt opp håpet om at Oilers kan gå helt til topps i turneringen, selv om det ble et knepent nederlag etter straffer i åpningskampen.

– Det er ny kamp for oss både på lørdag og søndag og vi får bare håpe at et av de andre lagene slår Donbass slik at vi kan vinne turneringen. Nå er det ikke lenger i våre hender, men uansett tar vi med oss kjempepositiv kamp videre, konstaterer Higson.

Fakta straffeslagkonkurransen:
1. runde: Dahl-Andersen – 0-1, Dadonov – 1-1.
2. runde: Lorentzen – 1-2, Kaspar – bommet.
3. runde: Strandfeldt – traff stolpen, Yakutsenya – 2-2.
4 runde: Nederost – 3-2, Dahl-Andersen – redning.