REGNER MED LEDERBYTTE: Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) regner med at Senterpartiet får nye leder. – Det er bare et spørsmål om når, sier hun til Dagbladet. (Arkivfoto: KJETIL LØSET / TV 2)
REGNER MED LEDERBYTTE: Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) regner med at Senterpartiet får nye leder. – Det er bare et spørsmål om når, sier hun til Dagbladet. (Arkivfoto: KJETIL LØSET / TV 2)

– Alle regner med at Navarsete gir seg

Det sier stortingsrepresentant Jenny Klinge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Presset mot Senterparti-leder Liv Signe Navarsete er stort.

SISTE: TV 2 vet at fylkeslederne i partiet skal drøfte partikrisen i telefonkonferanse like over helgen.

Flere ordførere fra partiet er så misfornøyd med partilederen at de mener hun må gå av allerede i år

Stortingsrepresentant Jenny Klinge sier til Dagbladet at alle regner med at Navarsete er kommer til å gå av som leder.

- Det er tydelig at Liv Signe Navarsete må gå i løpet av våren eller på neste landsmøte. Alle regner nå med at hun gir seg og at det blir et lederskifte. Spørsmålet er bare når, sier Klinge.

Stortingsrepresentanten fra Møre og Romsdal gjentar dette til TV 2.

–Situasjonen i partiet er uholdbar. Vi trenger fred og ro nå, legger hun til.

Åpner for ekstraordinært landsmøte

Sp-leder Liv Signe Navarsete sa tidligere i dag til TV 2 at hun åpner for at partiet skal innkalle til et ekstraordinært landsmøte, fordi hun ønsker å gjøre slutt på lederstriden.

– Det er noen i partiet som ikke ønsker meg. Det må partiet diskutere. Vi har et regelverk for å håndtere denne type situasjoner. Vi er ikke tjent med å ha denne situasjonen gående lenge. Det er viktig at vi får en prosess for hvordan vi skal håndtere de spørsmålene som har kommet opp, sier hun til TV 2. 

– Dersom landsstyret bestemmer seg for å hasteinnkalle inn til ekstraordinært landsmøte, må de gjøre det i løpet av de neste månedene, sier Klinge.

Tunnel-storm

Tirsdag denne uken ble det kjent at Navarsete tok personlig kontakt med sin regjeringskollega Bård Vegar Solhjell (SV) med ønske om at en europaveitrasé gjennom Lærdal som var planlagt 300 meter fra huset til hennes, skulle bli lagt i tunnel.

Navarsete er valgt fram til landsmøtet i 2015. Nestlederne Trygve Slagsvold Vedum og Ola Borten Moe blir sammen med Marit Arnstad pekt på som aktuelle etterfølgere.

– Jeg er tilhenger av Ola Borten Moe, men jeg tror at han må vente en runde. Jeg tror Trygve Slagsvold Vedum vil være en samlende lederkandidat nå, sier Jenny Klinge til TV 2.

Senterpartiets interne evalueringsrapport, som ble lagt frem 18. desember, felte en knusende dom over partiledelsen. Stortingsvalget i september var partiets dårligste siden grunnleggelsen i 1920. 

SE REPORTASJE: Liv Signe Navarsete åpner for ekstraordinært landsmøte