Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Disse har fått flest gule kort for filming

Sjekk Premier-League-statistikken «ingen» vil toppe.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no! 

Premier League er kjent for tøffe dueller og knallharde taklinger. 

Men ikke alltid fortjener en spiller som går i bakken å få frispark. Flere og flere spillere er kjent for å falle for lett og forsøke å filme seg til frispark eller straffespark.

LES OGSÅ: Solskjær inn i rekken av legendariske Fergie-elever

Disse filmer mest
Statistikkguruene i Opta har gått gjennom samtlige gule kort som er blitt delt ut i Englands øverste liga denne sesongen og sortert ut de gule kortene som er utdelt for filming. 

Manchester United er den klubben som har måttet se en av sine spillere motta det gule kortet av dommeren flest ganger denne sesongen, viser statistikken. 

Ved fire anledninger en Manchester United-spiller fått se det gule kortet etter et forsøk på «simulation» - eller filming, på godt norsk. 

– Enkeltspillere har skylden
TV 2 Sportens Premier League-ekspert Claus Lundekvam er overrasket over at de regjerende seriemesterne topper den noe nedslående statistikken. 

– For meg er det overraskende at Manchester United topper. Men de har noen spillere, med Ashley Young i spissen, som ødelegger for hele laget når det gjelder dette, sier Lundekvam.

FÅR SKYLDEN: Claus Lundekvam gir enkeltspillere som Ashley Young skylden for at Manchester United har fått flest gule kort for filming hittil denne sesongen.
FÅR SKYLDEN: Claus Lundekvam gir enkeltspillere som Ashley Young skylden for at Manchester United har fått flest gule kort for filming hittil denne sesongen.

– Når det er sagt, så er dessverre filming blitt en del av spillet nå. Hos enkelte spillere ligger det i deres natur å synes det er ok å legge seg. Samtidig er slike situasjoner svært vanskelig for dommeren å vurdere, poengterer han.

Under David Moyes’ ledelse har Manchester United skuffet i Premier League så langt. Etter 20 serierunder ligger de regjerende seriemesterne på en skuffende 7. plass på tabellen. Avstanden opp til ligaleder Arsenal er elleve poeng.

Lundekvam tror imidlertid ikke at Old Trafford-klubben topper «filmestatistikken» på grunn av frustrasjon hos spillerne.

– Jeg føler ikke at det er sammenheng mellom frustrasjon hos spillere og filming. Manchester United topper nok denne statistikken på grunn av noen få enkeltspillere, og ikke på grunn av at de har slitt sportslig. Frustrasjon hadde nok heller sett sitt utslag i at for eksempel en Wayne Rooney takler i hytt og pine, understreker Lundekvam.

Disse klubbene har pådratt seg gule kort for filming hos enkeltspillere hittil denne sesongen:

Manchester United, 4 gule kort
Chelsea, 2 gule kort
Everton, 2 gule kort
Cardiff City, 1 gult kort
Crystal Palace, 1 gult kort
Hull City, 1 gult kort
Sunderland, 1 gult kort
Tottenham Hotspur, 1 gult kort 

* Resten av lagene i Premier League har ikke fått gule kort for filming hos enkeltspillere

Bale topper «filmestatistikken»
Opta har samtidig sluppet statistikken over hvilke enkeltspillere i Premier League som har pådratt seg flest gule kort for filming siden august 2008. 

GULT KORT FOR FILMING: Chelseas Oscar pådro seg gult kort for filming i denne duellen mot Southampton i Premier League tidligere denne sesongen.
GULT KORT FOR FILMING: Chelseas Oscar pådro seg gult kort for filming i denne duellen mot Southampton i Premier League tidligere denne sesongen.

Den toppes av den nåværende Real Madrid-stjernen Gareth Bale, som har måttet se det gule kortet hele sju ganger for å ha forsøkt å jukse seg til frispark.

– Da Bale spilte i Premier League husker jeg vi hadde en del diskusjoner rundt akkurat dette. Flere av de gule kortene han fikk for filming var i mine øyne feilaktige, mener Lundekvam.

På plassen bak Bale på «filmestatistikken» følger Chelseas Fernando Torres og Manchester Uniteds stjerneskudd Adnan Januzaj. Begge har fått tre gule kort for filming. 

TOPPER STATISTIKKEN: Gareth Bale har fått flest gule kort for filming i Premier League siden august 2008. Nå spiller Bale for Real Madrid.
TOPPER STATISTIKKEN: Gareth Bale har fått flest gule kort for filming i Premier League siden august 2008. Nå spiller Bale for Real Madrid.

– Torres har alltid hatt et litt frynsete rykte på seg for å spille litt overdramatisk, så det er ikke like overraskende. Når det gjelder Januzaj så har det nok litt med spillestilen hans å gjøre. Fellesnevneren for alle på denne listen er at de er tekniske, hurtige spillere som tør å utfordre. Og da havner de nok i situasjoner hvor det kan være fristende å falle litt for enkelt i dueller, forklarer Premier League-eksperten.

Disse enkeltspillerne har pådratt seg flest gule kort for filming i Premier League siden august 2008:

Bale, 7 gule kort
Torres, 3 gule kort
Januzaj, 3 gule kort
Lawrence, 2 gule kort
Bentley, 2 gule kort
Ashley Young, 2 gule kort
Eboué, 2 gule kort
Luis Suaréz, 2 gule kort
Andy Carroll, 2 gule kort
Sturridge, 2 gule kort
Balotelli, 2 gule kort
Hernández, 2 gule kort
Oscar, 2 gule kort