GA BESKJED: Tora Berger ga beskjed om hva hun syntes om smøringen etter fredagens normaldistanse. (AP Photo/Matthias Schrader)
GA BESKJED: Tora Berger ga beskjed om hva hun syntes om smøringen etter fredagens normaldistanse. (AP Photo/Matthias Schrader)

Berger skuffet etter smøre-bom

Tora Berger leverte varene på standplass, men sviktet i sporet.

Ruhpolding/Bergen (TV 2 Sporten): Norges OL-håp Tora Berger leverte virkelig varene på fredagens normaldistanse i Ruhpolding.

Hun skjøt feilfritt på tre av fire skytinger og noterte seg for 19 treff totalt. Men farten i sporet var ikke av vanlig kvalitet. 

Sammen med de øvrige på laget hadde Berger bommet på smøringen. Dermed endte hun «bare» på en 5. plass, hele ett minutt og tre sekunder bak Gabriela Soukalova fra Tsjekkia.

Ga beskjed til landslagsledelsen
Etter rennet tok en tydelig skuffet Berger raskt av seg skiene og gikk mot landslagsledelsen for å gi beskjed om hva hun syntes om smøringen. Det tok lang tid før gullhåpet i Sotsji ville snakke med pressen.

– Jeg må være fornøyd med skytingen. Men jeg fikk ikke til å gå skikkelig på ski. Det var veldig isete og vanskelig å gå, sa omsider Berger til NRK.

Hun forholder seg lojal til skiskytterlandslagets smøreteam.

– Jeg vet ikke hvordan det var når de første gikk. Jeg vet ikke om det var føret eller omdet var skiene som sviktet. Etterpå fikk jeg ikke noen klare svar, men følelsen i sporet var ikke spesielt god, sa Lesja-jenta.

Hviterussiske Darja Domratsjeva tok andreplassen, 34,3 sekunder bak vinneren. Soukalovas landskvinne Veronika Vitkova ende tredjeplass, 38,6 bak den suverene vinneren.

Også Ann-Kristin Flatland noterte seg for 19 treff totalt, men i likhet med lagvenninnene slet hun med farten i sporet. Flatland endte til slutt som nummer 12.

– Vi får ta med oss det som var bra, og det var skytingen, sa en skuffet Flatland etter målpassering.

– Har hatt bedre ski, ja!
– Dere har hatt bedre klaff med skiene tidligere?

– Ja. Kroppen føltes bra, men det var utfordrende å gå i sporet. Det var mye is i løypen. Men jeg synes vi havnet for langt bak ja, svarte hun på NRKs spørsmål.

Tiril Eckhoff endte på 25. plass og var skuffet over at skiene ikke fungerte.

– Kroppen fungerte bra, men det var kjempe isete forhold som gjorde det vanskelig å gå. Ja, jeg har hatt bedre ski enn dette, men det er ikke det verste jeg har vært borti, sa hun NRK.

Resultater:

 1. Gabriela Soukalova
2. Darja Domratsjeva +34,3
3. Veronika Vitkova +38,6
4. Franzis Hildebrand +52,8
5. Tora Berger +1:03,5