Navarsete åpner for ekstraordinært landsmøte

Senterparti-lederen ber partiet avklare om de har tillit til henne som leder eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har stormet rundt Senterparti-leder Liv Signe Navarsete den siste tiden, og flere ordførere fra partiet er så misfornøyd med partilederen at de mener hun må gå allerede i år

Nå åpner Sp-lederen for at partiet skal innkalle til et ekstraordinært landsmøte, fordi hun ønsker å gjøre slutt på lederstriden.

– Det er noen i partiet som ikke ønsker meg. Det må partiet diskutere. Vi har et regelverk for å håndtere denne type situasjoner. Vi er ikke tjent med å ha denne situasjonen gående lenge. Det er viktig at vi får en prosess for hvordan vi skal håndtere de spørsmålene som har kommet opp, sier hun til TV 2. 

Utelukker ingenting

Navarsete vil ikke svare på om hun vurderer å trekke seg som partileder, men sier at hun nå ikke utelukker noe som helst for å få slutt på lederstriden.

– Kan det bli aktuelt å innkalle til et ekstraordinært landsmøte?

 Vi må bestemme oss hvordan partiet skal håndtere dette, om vi skal ha et ekstraordinært landsmøte eller ikke. Hvordan dette skal gjøres må vi drøfte i partiet nå.

– Finnes det noen i partiet som er i stand til å overta etter deg nå?

– Heldigvis. Det er selvsagt folk som er kapable til å å ta over og kunne lede partiet.

Navarsete vil uansett be partiet om å avklare om hun og resten av partiledelsen har tillit.

– For meg er det viktig at partiet avklarer den tilliten, for leder må ha tillit for å sitte og en nestleder må ha tillit for å sitte. Og den uroen som rir partiet nå som en mare kan ikke fortsette. 

Nestleder Ola Borten Moe peker mot neste år:

– Er det aktuelt med et ekstraordinært landsmøte?

– Det er sånn at våre landsmøter annet hvert år, og det neste landsmøtet vårt er 2015, sier nestleder Ola Borten Moe til TV 2. 

Tunnel-storm

Tirsdag denne uken ble det kjent at Navarsete tok personlig kontakt med sin regjeringskollega Bård Vegar Solhjell (SV) med ønske om at en europaveitrasé gjennom Lærdal som var planlagt 300 meter fra huset til hennes, skulle bli lagt i tunnel.

Navarsete er valgt fram til landsmøtet i 2015. Trygve Slagsvold Vedum er manges favoritt til å overta ledervervet.

Senterpartiets egen havarikommisjon la fram en knusende dom over partiledelsen i slutten av desember i fjor. Stortingsvalget i september var partiets dårligste siden grunnleggelsen i 1920. 

Se video:

Politisk kommentator Stein Kåre Kristiansen i TV 2 tror  Navarsete regner med ny støtte og at hun blir sittende frem til landsmøtet 2015.

Han