Magnus Carlsen tror dette kan endre sjakk som TV-idrett

Se «Vegas-Carlsen» knuse 20 amerikanere samtidig i pulsklokke-test.

Se Magnus Carlsen spille sjakk mot 20 spillere samtidig over!

LAS VEGAS (TV 2): Verdensmester Magnus Carlsen (23) går stadig nye veier i jakten på å perfeksjonere seg som sjakkspiller. Nå kan han få norsk hjelp.

Oslofirmaet Nordic Semiconductor har utviklet trådløse pulsmålere som benytter Bluetooth-teknologi.

– Magnus vil teste ut teknologien i den første store turneringen i Zürich i slutten av januar, sier Odd Harald Hauge i Nordic Semiconductor til TV 2.

PULSKLOKKE-KLAR: Magnus Carlsen (23) vil gi sjakken en ekstra dimensjon for TV-seerne.
PULSKLOKKE-KLAR: Magnus Carlsen (23) vil gi sjakken en ekstra dimensjon for TV-seerne.

Torsdag kveld norsk tid besøkte Carlsen en av verdens største og viktigste forbrukerelektronikkmesser i Las Vegas.

TROR PÅ PULSKLOKKEEFFEKT: Magnus Carlsen skal ta pulsen under sjakkturneringen i Brüssel senere i måneden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TROR PÅ PULSKLOKKEEFFEKT: Magnus Carlsen skal ta pulsen under sjakkturneringen i Brüssel senere i måneden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Der spilte den nybakte verdensmesteren simultansjakk mot 20 utvalgte spillere - alle utstyrt med pulsmålere - og vant selvsagt samtlige partier.

– Min puls var stabil. For min del var det mer spesielt å se hvordan de andres puls gikk opp og ned. Det er en morsom greie, sier Carlsen.

Mens de fleste motspillerne hadde puls godt over hundre, lå verdensmesteren stabilt rundt 90.

– Ble du overrasket over at den var så stabil?

– Nei, sier Carlsen med et flir.

– Det kom ikke noen store overraskende trekk, så det var som forventet. Det blir nok annerledes i Zürich når jeg har dårligere tid.

Carlsen har slappet mye av siden han gikk til topps i Chennai i november. Den resepten skal han fortsette med også inn mot turneringen i Brüssel.

– Det blir mye det samme. Studere noen partier og slappe av.

Tilbake i manesjen
Carlsens retur til sjakken blir nettopp turneringen i Brüssel i slutten av januar.

På Hotel Savoy samles noen av verdens beste sjakkspillere fra 29. januar. Den turneringen kan få ekstra X-faktor for alle som velger å følge Carlsens puls via nettet.

– Jeg tror det kan være en interessant ting både for publikum og spillerne fra et vitenskapelig ståsted. Jeg synes det er et interessant eksperiment, sier Carlsen.