DRAGEN: Slik ser Sophie for seg at dragen ser ut. Denne tegningen lå sammen med brevet hvor hun spurte om forskerne hadde mulighet til å lage en drage. Foto med tillatelse fra CSIRO.
DRAGEN: Slik ser Sophie for seg at dragen ser ut. Denne tegningen lå sammen med brevet hvor hun spurte om forskerne hadde mulighet til å lage en drage. Foto med tillatelse fra CSIRO.

Forskere måtte innrømme mangelfull forskning på drager – etter søtt brev

Sophie (7): – Kan dere være så snille å lage en drage til meg? 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nasjonale forskningssenteret i Australia, CSIRO, fikk en underlig søt forespørsel like før jul.

Sju år gamle Sophie Lester ønsket seg nemlig en ekte drage til jul. og da moren og faren ikke kunne hjelpe henne foreslo de at kanskje en forsker kunne trylle fram en drage.

Og det tok sju-åringen på ramme alvor, og skrev et brev til forskerne på CSIRO: 

– Hei kjære forskere. Mitt navn er Sophie og er sju år gammel. Pappaen min fortalte meg om forskerne ved CSIRO. Er det mulig at dere kan lage en drage til meg? Det hadde vært fint om dere kan, men hvis ikke, går det helt fint., skriver den lille jenta. 

Videre i brevet skriver den oppfinnsomme jenta at hun eventuelt ville kalle dragen for «Toothless» hvis det ble en jente, og «Stuart» hvis det ble en gutt.

Les det sjarmerende brevet her: 

BREVET: Dette brevet mottok forskningssenteret like før jul. Foto med tillatelse fra CSIRO.
BREVET: Dette brevet mottok forskningssenteret like før jul. Foto med tillatelse fra CSIRO.

 

 

Det vakte oppsikt på forskningssenteret, som tok spørsmålet så seriøst at de valgte å beklage sine mangelfulle forskning på mystiske ildspyttende monstre, på bloggen sin denne uka. 

– Vi har drevet med forskning siden 1926 og er ganske stolte av hva vi har fått til, skriver de.

Men forskerne måtte dessverre skuffe den lille jenta, og resten av Australia.

– De siste 87 årene har vi ikke vært i stand til å lage en drage eller drage-egg. Og det sier vi unnskyld for, Australia, står det i blogginnlegget som et svar på brevet fra Sophie Lester.

Går verden rundt 

Moren til Sophie i Brisbane i Australia er forbauset over oppmerksomheten brevet har fått. Folk fra hele verden har latt seg sjarmere av den barnslige tanken på at det kan finnes virkelige drager der ute. 

– Jeg hørte om en dame i New York som hadde lest det, og sendte det rundt til sine venner. Besteforeldrene hennes (Sophies. journ.anm.) skjønner jo ikke hvordan slike ting kan gå så fort rundt i verden, sier moren Melissah Lester til The Canberra Times.

Sophie lot seg ikke knekke av svaret hun fikk fra forskerne, som heller ikke kunne hjelpe henne med å lage en drage. 

– Alle vennene hennes sier nå at de vil bli forskere og Sophie sier hun vil jobbe på CSIRO. Hun sier at australske forskere kan få til hva som helst, forteller moren til den australske avisen.