NYTT UNDERSLAG: En regnskapsmedarbeider har underslått over 600.000 kroner .
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
NYTT UNDERSLAG: En regnskapsmedarbeider har underslått over 600.000 kroner . Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Aschehoug-ansatt underslo over 600.000 kroner – var dømt tidligere

Ifølge Dagens Næringsliv visste ikke forlaget at regnskapskonsulenten var dømt for økonomisk kriminalitet seks ganger tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En regnskapsmedarbeider i Aschehoug ble sist sommer dømt for underslag av nesten 700.000 kroner.

Forlaget kjente ikke til at kvinnen var dømt for økonomisk kriminalitet seks ganger tidligere.

Ifølge Dagens Næringsliv ble kvinnen dømt for 17 tilfeller av grov utroskap i en tilståelsesdom i Oslo tingrett i mai i fjor. Til sammen belastet den 48 år gamle kvinnen arbeidsgiveren sin med 671.374 kroner.

Underslagene skjedde fra oktober 2011 til august året etter, og kvinnen ble dømt til åtte måneders fengsel hvorav tre ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Hun ble også dømt til å betale hele beløpet tilbake, skriver avisen.

I dommen går det fram at kvinnen var dømt seks ganger tidligere for «økonomiske forbrytelser». Den siste gangen var 5. september 2011 da hun ble dømt til fem måneders fengsel for underslag.

Kvinnen ble fast ansatt i Aschehougs regnskapsavdeling 6. desember 2011 etter at hun hadde begynt å underslå penger. Forlagssjef Mads Nygaard sier han ikke visste at regnskapskonsulenten tidligere var straffedømt. Kvinnen kom fra vikarbyrået Visma.

– Vedkommende ble sjekket hos Visma, som informerte om at hennes referanser var i orden, og vi så den gang ingen grunn til å betvile dette. I ettertid er det selvsagt slik at vi skulle ønske at vi hadde gjort mer enn å stole på vår referanse og vår egen erfaring med henne så langt, sier Nygaard til avisen.

Tidligere denne uka ble det kjent at en direktør i Aschehoug innrømmet underslag av 4,4 millioner kroner fra forlaget. Underslaget ble avslørt like før jul, og direktøren valgte å gå av på dagen. 

(©NTB)