Fikk haik med selveste pave Frans

Det er ikke mange som får lov til å sitte på i pavemobilen når den kjører gjennom folkemengden i Vatikanet. Men pave Frans gjør stadig unntak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en lykkens dag for presten Fabian Baez fra Argentina da han besøkte Petersplassen i Vatikanet onsdag. Som vanlig hadde titusener møtt opp for å høre Pave Frans tale til folket. 

Uvanlig er det heller ikke at paven kjøres rundt i sin eksklusive pavemobil. Men det uvanlige denne onsdagen er at Paven tok med seg en haiker på kjøreturen rundt på Petersplassen. 

Se Baez' reaksjon på pavens gjestfrihet i videoen øverst! 

SJELDEN HAIK: Fabian Baez fikk et minne for livet onsdag da han fikk sitte på i pavens eksklusive pavemobil (Baez smiler fornøyd helt til venstre i bildet). Foto: REUTERS/Tony Gentile
SJELDEN HAIK: Fabian Baez fikk et minne for livet onsdag da han fikk sitte på i pavens eksklusive pavemobil (Baez smiler fornøyd helt til venstre i bildet). Foto: REUTERS/Tony Gentile

Sammen med 50.000 andre skrek Fabian Baez «Santo Padre!» (Hellige Far) av full hals. Hvorfor akkurat han fikk sitte på med paven kan det bare spekuleres i. Muligens kjente pave Frans ham igjen fra sitt hjemland Argentina og Buenos Aires, hvor Baez til daglig er prest, ifølge Catholic News Service.

Presten fra Argentina forsøkte å ta opp telefonen under ferden over Petersplassen, men ble pent bedt om å legge mobilen i lomma igjen. I etterkant tvitret Baez følgende melding på spansk:

– Jeg vil forandre min biografi. Den fattige presten som fikk sitte på i pavemobilen med pave Frans, skriver han.

 

Pave av folket

Fra pave Frans ble valgt som pave i mars i fjor viser besøkstallene at han er en meget populær mann og overhodet for den katolske kirken.

Over 6,6 millioner mennesker strømmet i 2013 til Vatikanet for å høre pave Frans tale. Det er nesten tre ganger så mange som året før, da 2,3 millioner kom for å se og høre pave Benedict XIV på talerstolen, viser tall fra Vatikanet.

Paven ble kåret til «Årets person» i 2013 av det anerkjente amerikanske bladet «Time Magazine». Også homsemagasinet «The Advocate» kåret Frans til «Årets person» i fjor etter å ha ytret et langt mer liberalt syn på homofili enn hva som tidligere har kommet fra den katolske kirken.