Flere Sp-ordførere vil at Navarsete går av i år

Sp-topper vil holde ekstraordinært landsmøte og flere vil heller ha Trygve Slagvold Vedum inn som leder, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere ordførere fra Senterpartiet er så misfornøyd med partileder Liv Signe Navarsete at de mener hun må gå allerede i år. Trygve Slagsvold Vedum er manges favoritt til å overta ledervervet.

Navarsete er valgt fram til landsmøtet i 2015, men flere Sp-ordførere mener et ekstraordinært landsmøte må holdes allerede i vår, og at partiet der velger Navarsetes etterfølger, skriver VG.

Fylkesledere TV 2 har snakket med er frustrerte over at interne konflikter overskygger politikken, og flere mener tiden er moden for en lederdebatt. Se reportasje øverst i artikkelen!

– Det må til et ekstraordinært landsmøte nå i vår. Jeg tenker både at Trygve Slagsvold Vedum og Marit Arnstad kan overta etter Liv Signe Navarsete. Vedum har et glimt i øyet, sier ordfører Even Moen i Stor-Elvdal kommune til avisen.

Moen får støtte av en rekke Sp-ordførere som VG har snakket med, blant annet Jan Helge Grydeland i Roan kommune.

– Jeg tror Vedum kan være et godt alternativ. Hvis vi blir enige om at vi skal ha et lederbytte, så bør det komme så fort som mulig ved et ekstraordinært landsmøte, sier Grydeland.

Senterpartiets egen havarikommisjon la fram en knusende dom over partiledelsen i slutten av desember i fjor. Stortingsvalget i september var partiets dårligste siden grunnleggelsen i 1920. (NTB/ TV 2)