IDENTISKE FUNN I NORGE OG TYSKLAND: På bildet til venstre vises det enorme kokainfunnet fra Berlin mandag denne uken. Bildet til høyre viser kjempebeslaget som ble gjort i Norge i desember. (Foto: Scanpix/Tollvesenet)
IDENTISKE FUNN I NORGE OG TYSKLAND: På bildet til venstre vises det enorme kokainfunnet fra Berlin mandag denne uken. Bildet til høyre viser kjempebeslaget som ble gjort i Norge i desember. (Foto: Scanpix/Tollvesenet)

Nytt gigantfunn av kokain i banankasser 

Beslaget av kokainen i tyske banankasser er nesten identisk med det norske narkotikabeslaget fra desember. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Esker fylt med bananer og kokain ble levert til fem supermarkeder i Berlin mandag. De ansatte oppdaget banankasser med til sammen 140 kilo kokain, melder CBSNews.

Det er det største funnet av kokain i Tysklands hovedstad på cirka 15 år og stoffet har en estimert svart markedsverdi på rundt 50 millioner kroner, ifølge tysk politi.

I syv banankasser ble det funnet pakker med kokain. Kassene var en del av en forsendelse på tilsammen 1134 ekser fraktet fra Colombia til Hamburg og levert til en fruktgrossist i Berlin. Politiet mener narkotikasmuglerne har gjort en glipp underveis i leveransen, som endte med at stoffet nesten havnet i dagligvarekundenes hender.

145 kilo kokain i norske banankasser

Funnet er nesten identisk med det norske kjempebeslaget som ble gjort 10. desember - hvor 145 kilo kokain ble funnet i ti Bama-banankasser på Økern. Bare fem kilo skiller det norske funnet fra det tyske.

– Det er mer enn kokainbeslaget de 3-4 foregående årene. Etter norske forhold er det helt enormt, sa Røse til TV 2 da nyheten kom mandag.

Gateverdien på stoffet er anslått til å ligge på mellom 50 og 100 millioner kroner. 

– Kokainen var smuglet og pakket i kasser med bananer. I Equador pakket smuglerne kokainen ned i banankasser og da var tanken at de skulle forsøke å ta det ut igjen når kassene kom til bestemmelsesstedet. Vareeier, importør og transportør er helt uvitende om dette, og smuglerne klarte ikke å få stoffet ut igjen før vi gjorde vår kontroll, forteller Røse.

Beslaget er det nest største tollbeslaget av kokain noensinne i Norge. Det største tollbeslaget av kokain i Norge var på 153 kilo, og ble i 2005 avdekket om bord i fartøyet «Crusader» i Mosjøen i Nordland.

Se video av kjempebeslaget i de norske banankassene her: