Dansk narko-rettssak: Etterlyser nordmann via Interpol

En nordmann skal fortsatt være på flukt i forbindelse med smuglersaken som nå pågår i Hjørring i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem nordmenn er tiltalt for forsøk på å smugle 260 kilo hasj fra Danmark til Norge i januar i fjor. Én norsk mann ble drept av dansk politi under den dramatiske narkoaksjonen. Nå kommer det frem at det mangler en nordmann på tiltalebenken. 

– Det mangler en mann

I retten tirsdag kom det fram at politiet ikke har pågrepet alle dem som var involvert i saken. En av de tiltalte forklarte at det mangler en mann på tiltalebenken uten at han ønsket å si hvem dette skal være.

TV 2 har fått bekreftet av kilder med nær tilknytning til saken at en nordmann er etterlyst via. Interpol i forbindelse med saken.

Ingen kommentar

Politiet i Danmark ønsker ikke å kommentere etterlysningen.

– Jeg ønsker ikke å si noe om dette. Min jobb er å føre saken mot de fem som er tiltalt i retten disse dagene, sier politiadvokat Mette Bendix ved Nord-Jylland politi til TV 2. 

 Slik ble de norske smuglerne tatt

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

De tiltalte smuglerne hadde ikke en sjanse da de forsøkte å ta med 250 kilo hasj opp i båt med 500 hestekrefter. Like utenfor den innerste havna i Ålbæk lå danske spesialstyrker og ventet.

De norske mennene forsøkte å flykte, men de danske marinejegerne hadde planlagt aksjonen lenge og innhentet nordmennene. Operasjonen ble satt i gang etter at norsk politi henvendte seg til sine danske kolleger allerede høst 2012 om en mulig smuglersak

Da nordmennene ble oppdaget og ble bordet av politiet, løsnet nordmannen Stein Kjetil Fredriksen (49) skudd, hevder dansk politi. En dansk politimann ble truffet i lysken av og 27 år gammel smugler ble truffet i brystet - begge uten livsfarlige skader. Fredriksen ble skutt fire ganger i brystet og hoderegionen, og døde.

Se en animert video av aksjonen som fant sted januar 2013: