Avgått forlagsdirektør vil betale tilbake millioner

Aschehoug-direktøren har innrømmet mislighold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i dag ble det kjent at en direktør i Aschehoug forlag erkjenner økonomisk rot og sier opp med umiddelbar virkning.

Han ønsker å betale tilbake, sier advokaten hans til TV 2.

– Dette dreier seg om et forhold han har erkjent fullt ut og som han har tilbudt sin tidligere arbeidsgiver å gjøre opp for seg fullt ut, sier mannens advokat Anne Christine Stoltz til TV 2.

– Trist og alvorlig

Ifølge forlaget har mislighetene pågått over flere år og det dreier seg om flere millioner kroner. Millionunderslaget ble avslørt før jul og mannen ble konfrontert 20. desember.

– Det var en alvorlig dag. Vi avdekket disse forholdene og konfronterte ham med dette. Det er klart at det var en trist dag, sier konsernsjef i Aschehoug, Mads Nygaard.

Blir politianmeldt

Han sier at forlaget har gransket saken internt, og at konserndirektøren vil bli politianmeldt. 

– Han er i en veldig vanskelig situasjon nå og ønsker av hensyn til familien mest mulig ro og vil ikke kommentere saken ytterligere, sier konserndirektørens advokat.

Konsernsjef Mads Nygaard vil ikke gå inn på hvordan konserndirektøren ble avslørt eller hvordan det misligholdelsen kan ha pågått i flere år uten å bli oppdaget.

– Men det er jo nettopp måten dette har blitt gjort på som har gjort at det ikke har blitt oppdaget, sier Nygaard til TV 2.