GROVT RAN: En tiåring ble ranetpå bussholdeplassen på Helsfyr i oktober.
GROVT RAN: En tiåring ble ranetpå bussholdeplassen på Helsfyr i oktober.

Tiltalt for ran på 10-åring 

Selv ble ranerene banket opp av det unge offerets 17 år gamle onkel. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 10 år gutt ble ranet på Helsfyr i Oslo søndag 27. oktober. Han satt og spilte på mobiltelefonen sin på busstoppet da de to mennene på 18 og 24 år tok fra han telefonen.  

 

Måtte opereres

Det hele endte med et skikkelig basketak hvor de to ranerne ble banket opp av en 17-åring og en 30-åring som kom til stedet. 17-åringen er tiåringens onkel. 

Det gikk så hardt for seg at tenner lå strødd på bussholdeplassen etter slagsmålet. Den yngste raneren fikk store skader og måtte opereres, etter å ha blitt fraktet til Ullevål sykehus i ambulanse. 

De to ranerne ble anmeldt, og det ble også det to som grep inn. 10-åringen fikk ikke fysiske skader under ranet. 

 

Nekter straffskyld 

Advokat i Oslo politidistrikt Kai-Gunnar Schwed Nygård bekrefter at de to ranerne er tiltalt for grovt ran med en strafferamme på 12 år. De to er asylsøkere fra Algerie og Marokko. 

– Vi har lagt vekt på at vi mener det ble brukt fysisk makt da de tok fra 10-åringen telefonen, sier Nygård til TV 2. Han sier offerets alder er årsaken til at tiltalen er for grovt ran, med høy strafferamme. 

Begge de to ranerne nekter straffskyld. Nygård sier politiet tar dette til etterretning. 

 Siv Hallgren, som er 10-åringens bistandsadvokat, sier til NRK at familien ikke ønsker å uttale seg i saken. Gutten har forklart seg overfor en dommer i Statens barnehus i Oslo, og kommer ikke til å møte i retten. 

Det er ikke avklart når saken vil starte i Oslo tingrett. 

Saken som ble opprettet mot de to som grep inn mot ranerne, er henlagt som nødverge.