Richard (36) hadde ingen anelse om at han ble filmet av politiet

Se videoen som kostet briten lappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Briten Richard Newton ble mandag fratatt sertifikatet i ett år.

I august i fjor freste han forbi politiet i nærmere 100 km/t - med hendene bak hodet.

Råkjøringen, som fant sted mellom Whitby and Guisborough, ble filmet av politibilens kamera.

Deretter var det bare for lovens lange arm å kjøre etter mannen og arrestere ham for den livsfarlige kjøringen, skriver BBC News.

Ble ikke trodd av retten

I videoen du ser øverst i saken, ser man Richard passere politibilen med hendene bak hodet. I et halvt minutt kjører han uten hendene på rattet, og passerer flere biler på sin vei. 

I Scarborough Magistrates' Court forklarte Newton at han ikke hadde kjørt så langt med hendene bak hodet, men at han bare «strakk seg litt».

Det trodde ikke retten i North Yorkshire noe på, og viste til politiets opptak. Derfor må Newton må benytte seg av apostlenes hester til begynnelsen av 2015. I tillegg må han betale en bot på 6000 kroner.

Aktor: – Han tøffet seg

BBC skriver at han i retten forklarte at han hadde full kontroll på kjøretøyet, til tross for at veien han kjørte på verken var flat eller rett. 

Aktor Martin Hawes sa derimot at Newton bare hadde tøffet seg da han bestemte seg for å kjøre rundt uten hendene på rattet.

– Denne saken viser frem to ting: Dumskapen som noen som setter andre i fare har, og evnen våre kameraer har til å synliggjøre og fange lovbrudd, sa Dave Brown i North Yorkshire-politiet i retten.