LETER FORTSATT: Madeleine McCanns foreldre Gerry og Kate, med et bilde av hvordan Madeleine trolig ser ut i dag. Britisk politi har tre navngitte mistenkte, som de ikke får pågrepet. Foto: NTB Scanpix.
LETER FORTSATT: Madeleine McCanns foreldre Gerry og Kate, med et bilde av hvordan Madeleine trolig ser ut i dag. Britisk politi har tre navngitte mistenkte, som de ikke får pågrepet. Foto: NTB Scanpix.

McCann-saken: Britisk politi får ikke pågripe navngitte mistenkte

Tre innbruddstyver er mistenkt for å bortføre Madeleine McCann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
<p class="active">Den britiske politietaten Scotland Yard har etterforsket forsvinningen til tre år gamle Madeleine McCann i 2007. Mens portugisisk politi har <a href="http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/-mccannmistenkt-pleide-aa-stjele-fra-hotellet-4149379.html#.Usu7gxByV8E">en tidligere ansatt ved hotellet som hovedmistenkt</a>, har britisk politi forkastet denne teorien.</p> <p class="active">Den avdøde mistenkte var rusmisbruker og skal ha vært inne på hotellrommet til McCann-familien for å stjele verdisaker, og skal ha fått panikk da han vekket Madeleine som lå og sov.</p> <h2 class="active">Tror tyver fikk panikk</h2> <p class="active">Britene har utelukket denne mannen fra etterforskningen, men tror i likhet med portugisiske kolleger at kidnappingen var et innbrudd som gikk galt. Tyvene fikk panikk og tok med seg treåringen, tror politiet ifølge <a href="http://www.dailymail.co.uk/news/article-2533510/Police-identify-three-prime-suspects-abduction-Madeleine-McCann-following-analysis-mobile-phone-data.html" target="_blank">Daily Mail</a>.</p> <p class="active">Den engelske jenta ble meldt savnet etter at hun forsvant sporløst fra hotellrommet hvor familien var på ferie i Portugal. På tross av etterforskning og en enorm medieeksponering er det fortsatt uklart hva som skjedde med henne.</p> <p class="active">Politiet i Storbritannia har ved hjelp av mobildata slått fast at tre kriminielle opererte i nabolaget på samme tid som Madeleine McCann forsvant.</p> <p class="active">Datatrafikken viste at trekløveret ringte hverandre «uvanlig mye» like etter at Madeleine ble meldt savnet.&nbsp;</p> <h2 class="active">Sammenheng mellom innbrudd og bortføring</h2> <p class="active">Portugisisk politi visste om innbrudd som denne gjengen gjorde på samme hotell i dagene før treåringen forsvant. Men de utelukket raskt sammenheng mellom innbruddene og bortføringen.&nbsp;</p> <p class="active">Britisk politi mener portugisiske kolleger var for raske med å utelukke sammenheng, og er kritiske til det de kaller dårlig oversikt over situasjonen.&nbsp;</p> <h2 class="active">Får ikke pågrepet og avhørt mistenkte</h2> <p class="active">Den dårlige tonen mellom britisk og portugisisk politi gjør at britene ikke får siktet de tre navngitte mistenkte. Det er kun politiet i Portugal som kan pågripe og eventuelt sikte dem i Portugal, men de har avstått fra et formelt samarbeid med britisk politi.</p> <p class="active">Uten samarbeid fra portugisisk politi står Scotland Yard fast i opprullingen av saken. Ifølge&nbsp;<a href="http://www.dailymail.co.uk/news/article-2533510/Police-identify-three-prime-suspects-abduction-Madeleine-McCann-following-analysis-mobile-phone-data.html" target="_blank">Daily Mail</a>&nbsp;pågår diplomatiske samtaler mellom landene for å få plassert britiske etterforskere i Portugal.</p> <p class="active">Britisk politi tok opp McCann-saken i juli 2013.&nbsp;</p>