SKUDDVEKSLING: En nordmann ble drept, og en politimann skadd, da politiet aksjonerte mot narkotikasmugling utenfor havnen Aalbæk, nord på Jylland, for ett år siden.
SKUDDVEKSLING: En nordmann ble drept, og en politimann skadd, da politiet aksjonerte mot narkotikasmugling utenfor havnen Aalbæk, nord på Jylland, for ett år siden.

Nordmann drept under smuglingsforsøk: – Vi skulle bare avlevere hasj

HJØRRING, Danmark: Tre av de fem tiltalte nekter skyld i hasjsmugling til Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de fem nordmennene som står tiltalt for forsøk på smugling av 260 kilo hasj, innrømte i retten i Hjørring mandag at han skulle overlevere et parti hasj ved havnen i Ålbæk.

– Jeg hadde smuglet med meg en koffert med 45 kilo hasj fra Spania og skulle overlevere dette til noen andre, sa den tiltalte 37-åringen i retten.

Han forklarte også hva som skjedde når han ankom kaien.

 

Politiet aksjonerte

– Jeg tok ut kofferten med hasjen, samt noen sportsbager fra en annen bil og la disse i en hurtiggående båt som kom. Plutselig kommer politiet og jeg hoppet opp i båten. Vi kjørte utover havnen men kort tid etter kom det en annen båt som kjørte rett inn i oss, sa 37-åringen.

– Jeg hørte skudd men jeg visste ikke at noen av de andre hadde pistol med seg. Da hadde jeg aldri vært der, sa nordmannen i retten.

 

Nekter å forklare seg

Flere av de andre tiltalte nektet å forklare seg i retten i Hjørring mandag. Politiet har brukt KK, kommunikasjonskontroll i stor utstrekning og senere i rettsforhandlingene vil en rekke samtaler mellom de tiltalte bli avspilt.

49 år gamle Stein Kjetil Fredriksen ble skutt og drept av dansk politi under aksjonen etter at han selv løsnet tre skudd mot politiet og såret en politimann.

Rettssaken mot de fem nordmennene varer i seks dager og dom i saken er ventet i midten av februar.