STOCKHOLM, SVERIGE: Imamen Mamut Kalfi viser fram bildet på mobilen sin av dørene til en av Stockholms moskeer som er blitt tilgriset med hakekors. Saken er anmeldt til politiet i den svenske hovedstaden, som forsøker å finne ut hvem som står bak.
Foto: Leif R. Jansson / NTB scanpix
STOCKHOLM, SVERIGE: Imamen Mamut Kalfi viser fram bildet på mobilen sin av dørene til en av Stockholms moskeer som er blitt tilgriset med hakekors. Saken er anmeldt til politiet i den svenske hovedstaden, som forsøker å finne ut hvem som står bak. Foto: Leif R. Jansson / NTB scanpix

Maler hakekors på svenske kirker og moskeer 

Den siste tiden har flere hakekors blitt malt på religiøse bygninger i Stockholms-området. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kirke som benyttes av etiopiske ortodokse kristne i Stockholm, er vandalisert med hakekors. Det skjer få dager etter at en moské fikk påmalt hakekors.

En privatperson varslet politiet etter å oppdaget nazisymbolet på kirken, som ligger i Hagsätra sør i Stockholm.

– Kirken brukes stort sett bare på søndager, så det er vanskelig å vite når hærverket har skjedd, sier pressetalsmann Sven-Erik Olsson hos politiet i Stockholm.

Torsdag ble åtte store hakekors malt på dørene til en moské i bydelen Södermalm. Fredag ble det oppdaget et hakekors på døren til et kapell, også det i Hagsätra. (©NTB)

Tordag ble denne moskeen tilgriset av hakekors. Søndag ble det oppdaget lignende tegn på en kirke. 
Foto: STOCKHOLMS MOSKÈ / Stina Gullander / NTB scanpix
Tordag ble denne moskeen tilgriset av hakekors. Søndag ble det oppdaget lignende tegn på en kirke. Foto: STOCKHOLMS MOSKÈ / Stina Gullander / NTB scanpix