FIKK HJERTESTANS: Under et tannlegebesøk i desember fikk tre år gamle Finley Boyle fra Hawaii hjertestans, og fikk som følge av dette en hjerneskade. Fredag kveld døde hun på hospicet hvor hun var innlagt. Foto: Pray for Finley/Facebook
FIKK HJERTESTANS: Under et tannlegebesøk i desember fikk tre år gamle Finley Boyle fra Hawaii hjertestans, og fikk som følge av dette en hjerneskade. Fredag kveld døde hun på hospicet hvor hun var innlagt. Foto: Pray for Finley/Facebook

Finley (3) døde etter tannlegebesøk

Foreldrene hevder at beroligende medisinene førte til hjertestans hos datteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moren til Finley Boyle (3) fra Kailua på Hawaii tok datteren med til tannlegen for første gang i november i fjor.

Der fikk hun høre at Finley behøvde seks fyllinger og fire rotfyllinger, skriver CNN.

Da jenta kom tilbake til tannlegen i begynnelsen desember for å gjennomføre behandlingen, fikk hun beroligende medisiner, hevder foreldrene. 

Moren Ashley er selv sykepleier, og forteller til den amerikanske TV-kanalen K5 at hun stusset over at hun ikke ble bedt om å følge datteren inn.

– Jeg jobber med folk hver dag, og ingen stiller spørsmålstegn ved min dømmekraft. Som mor ønsker du noen ganger å ta et steg tilbake, kun være en mor, og ikke stille spørsmål ved alt, sier Boyle.

Fikk hjertestans

Videre hevder foreldrene at datteren ble etterlatt uten oppsyn i 26 minutter, og at treåringen fikk deretter hjertestans.

Da Finley siden ble fraktet til sykehuset ble det konstatert at hun hadde fått en hjerneskade, og at hun var i en vegetativ tilstand.

Foreldrene skjønte fort at datterens prognoser ikke var gode da hun ble fraktet videre til et Hospice Hawaii, og fredag kveld døde treåringen.

– Hun døde med familien sin rundt seg, sier Kenneth L. Zeri, talsmann for hospicet.

Forholder seg taus

Finleys foreldre hadde i forkant av dødsfallet saksøkt tannlegen og klinikken hvor datteren ble behandlet.

Boyle ekteparets advokat Richard Fried stiller også spørsmål til om hvorvidt den planlagte tannlegebehandlingen treåringen skulle gjennomgå i det hele tatt var nødvendig.

– Uansett var behandlingen enten helt unødvendig eller delvis unødvendig, sier han til Hawaii News Now.

Det har også blitt opprettet en Facebook-side for treåringen, «Pray for Finley», hvor det lørdag kveld ble lagt ut følgende melding: «Finley har reist for å danse med engler. Vi må fortsette å be for familien og de nærmeste.»

Verken tannlegen eller hennes advokat har kommentert saken i amerikanske medier, til tross for en rekke henvendelser.

Klinkken har imidlertid stengt ned internettsidene sine, og henviser pasienter til en e-postadresse, skriver CNN.