Her raser fjellsiden ned i havet

Dramatiske amatøropptak viser øyeblikket en klippe ved kysten av East-Sussex raste i havet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kraftig regn og sterk vind gjorde at mange områder i Storbritannia nok en gang ble oversvømmet fredag. Deler av Storbritannia trues av så kraftig uvær at liv kan være i fare.

Kevin Ice fra Hastings dro ned til en promenade i hjembyen fredag ettermiddag. Han ville se hvordan det så ut der etter flere dager med grov sjø som hadde ramponert kysten.

– Jeg har fisket der mange ganger de siste årene, og har aldri sett noe lignende, sier han. 

– Det var utrolig, sier han.

Han filmet utover havet og uværet da det skjedde. En diger bit av en klippe løsner fra det kjente kjennemerket i landsdelen og braser ned i havet.

lokale myndigheter har advart befolkningen om å oppholde seg langs kysten, og Kevin ser i etterkant faren. 

– Jeg kommer absolutt ikke til å gå bak sperringene igjen, sier Kevin til nyhetsbyrået AP. Han bekrefter at videoopptaket er hans.

– Hadde det vært sommer hadde flere titalls personer sittet der og grillet og solt seg, sier han. 

Det er sendt ut varsel om høyt tidevann i Sussex. Kraftig regn, storm og høyvann har forårsaket store ødeleggelser i Storbritannia de siste ukene, og det er mer dårlig være i vente på vei på grunn av et solid lavtrykk i Atlanterhavet.

Varselet som ble sendt ut fredag lød på værforhold så ekstreme at de kan innebære livsfare for folk i de berørte områdene. Miljøvernminister Owen Paterson understreket at hele Storbritannia kan få merke uværet.

Folk oppfordres til å holde seg unna kystnære områder fordi kombinasjonen av sterk vind, høye bølger og stormflo kan være farlig.

– Folk skjønner ikke hvor farlig sjøen kan være. Vi ber folk innstendig om å holde seg unna og ikke oppsøke kysten for å se på uværet, sier Tom Mansell i redningsselskapet Royal National Lifeboat Institution.