SPORLØST BORTE: Dette bildet viser den da fire år gamle Madeleine McCann kort tid før hun forsvant FOTO: AP Photo/London Metropolitan Police.
SPORLØST BORTE: Dette bildet viser den da fire år gamle Madeleine McCann kort tid før hun forsvant FOTO: AP Photo/London Metropolitan Police.

Ny polititeori: – Tror tre innbruddstyver tok Madeleine 

Ifølge en britisk avis tror politiet at tre menn bortførte Madeleine McCann etter mislykket innbrudd. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mai 2007 forsvant fire år gamle Madeleine McCann fra foreldrenes leilighet i Algarve, Portugal. Siden den gang har ingen sett jenta. 

En ny teori fra Scotland Yard, er et Madeleine kan ha blitt bortført av innbruddstyver. Teorien er 4-åringen våknet da tyvene tok seg inn i leiligheten, og tok henne med seg, skriver Daily Mail. 

Madeleine McCanns forsvinning er henlagt av portugisisk politi, men har siden juni 2013 blitt etterforsket Scotland Yard. 

Mobilovervåking 

Teorien er utarbeidet etter at det ble kjent at Scotland Yard har analysert mobiltrafikken i området i for- og etterkant av forsvinningen. 

Gjennomgangen av mobiltrafikken skal ha avdekket at tre menn var på et innbruddraid den aktuelle kvelden« Maddie» forsvant. 

Mobiltrafikken mellom disse tre mennene beskrives som «uvanlig høy» i timene etter 4-åringen ble meldt savnet, skriver Daily Mail. 

–Etter alle de usannsynlige teoriene om hva som skjedde med Madeleine, så kan det være en langt enklere forklaring. Det var et innbrudd som gikk forferdelig feil, sier en velinformert kilde, ifølge den engelske avisen. 

Dette skal nå være det viktigste sporet til engelsk politi i den videre etterforskningen. 

Andre innbrudd

De samme mennene skal  ha gjennomført innbrudd i andre leiligheter før Madeleine forsvant. I en av leilighetene skal de ha vekket et annet her skal de ha vekket barn, som ropte og varslet foreldrene. Mennene skal ifølge den engelske avisen ha kommet seg ut av leiligheten før barnets far rakk å ta de igjen. 

Dette sporet skal ha blitt oversett av portugisisk politi da etterforskningen startet i 2007. 

Nektes å vitne

I september 2007 fikk Madeleines foreldre status som siktet i saken. Den portugisiske politietterforskeren Goncalo Amaral anklaget paret for å ha en rolle i forsvinningen. Han ble senere fjernet fra stillingen, men har skrevet en bok med tittelen «Sannheten om løgnen», som har blitt solgt i portugisiske bokhyller siden 2011. 

Ekteparet har saksøkt Amaral for 1 million pund, men nå har det blitt kjent at foreldrene ikke får lov til å vitne i saken. 

 

LES ALT OM FORSVINNINGEN, MYTENE OG DE MISTENKTE HER.