Kvinne alvorlig skadd på Geilo

Ektemannen i 60-årene pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Geilo (NTB / TV 2): En kvinne fra Geilo i Hallingdal er fraktet til sykehus med alvorlige skader. Politiet har avhørt kvinnens ektemann, som er siktet i saken.

– Han ble avhørt av en etterforsker på Gol, men hva som har kommet frem av det, kan jeg ikke svare på, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Lars Kristian Evensen, til TV 2.

Kunne ikke avhøres

Politiet var i kontakt med sykehuset klokken 15 lørdag, men fikk da beskjed om at det ikke var mulig å avhøre kvinnen på nåværende tidspunkt. 

– Sykehuset skulle ringe dersom hun kviknet til, men foreløpig var hun preget av skadene, sier Evensen. 

De ønsker å avhøre kvinnen for å komme til bunns i hvordan skadene har oppstått, og om det er har skjedd noe straffbart. 

Siktet for vold

Mannen, som er i begynnelsen av 60-årene, er ifølge Evensen siktet for vold. Han var natt til lørdag så beruset at han ikke kunne forklare hva som hadde skjedd. 

Det var han selv som like før midnatt fredag varslet nødetatene om at kvinnen var blitt skadd i parets hjem. Kvinnen var bevisstløs og blødde fra hodet da ambulansepersonell kom til stedet. Deretter ble politiet varslet, opplyser operasjonsleder Kai Gudbrandsen i Nordre Buskerud politidistrikt.

– Kvinnen har noe uavklarte skader. For å få avklart om det har skjedd noe kriminelt og for å sikre eventuelle spor, har politiet valgt å pågripe mannen, ikke minst fordi kvinnen foreløpig ikke selv kan forklare hva som har skjedd, sier han til NTB.

Grundig undersøkelse

Politiet vil gjennomføre en grundig åstedsundersøkelse i parets hjem, legger Gudbrandsen til. Det skal ikke ha vært andre personer til stede da hendelsen fant sted. Politiet ønsker ikke å kommentere om paret er kjenninger av dem fra tidligere.

Kvinnen, som skal være i 50-årene, er innlagt på Ringerike sykehus. Lørdag formiddag opplyser sykehuset at kvinnens tilstand er stabil og hun er ikke kritisk skadd. Hun skal være ved bevissthet og er innlagt på intensivavdelingen for observasjon. (©NTB)