NEI TIL SØNDAGSHANDEL: 58 prosent mener det ikke bør gis adgang til at også større dagligvarebutikker holdes stengt på søndager. Foto Erik Johansen, SCANPIX
NEI TIL SØNDAGSHANDEL: 58 prosent mener det ikke bør gis adgang til at også større dagligvarebutikker holdes stengt på søndager. Foto Erik Johansen, SCANPIX

Flertallet sier nei til søndagsåpne matbutikker

Over halvparten av de spurte sier nei til søndagsåpne dagligvarebutikker i Norge, ifølge en en ny måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en ny måling i Aftenposten mener 58 prosent at det ikke bør gis adgang til at også større dagligvarebutikker holdeer åpent på søndager.

I dag kan bare bensinstasjoner, samt matbutikker på inntil 100 kvadratmeter, de såkalte brustadbuene, holde søndagsåpent.

38 prosent av de spurte mener at også større matbutikker må få lov til å holde søndagsåpent. 4 prosent er usikre på om søndagsåpne matbutikker bør tillates.

I en tilsvarende meningsmåling Sentio nylig gjorde for Klassekampen, sa 67 prosent at de er imot søndagsåpne butikker, mens 29 prosent sier at de er tilhengere av dette.

I regjeringserklæringen står det at regjeringen vil «tillate butikker å holde søndagsåpent» og at dette skal gjelde alle typer butikker. Hvis de to målingene er representativ for folkets mening, er regjeringen dermed i utakt med velgerne.

– LO, NHO, bransjen, de ansatte og folket er mot dette. Å ha én annerledes dag i uken, som er med på å gi en større ro, er veldig bra. Jeg tror ikke det norske folk ønsker et enda sterkere kommersielt press, sier Kristelig Folkeparti-leder Knut Arild Hareide til Aftenposten. (©NTB)