Flertallet sier nei til søndagsåpne matbutikker

Over halvparten av de spurte sier nei til søndagsåpne dagligvarebutikker i Norge, ifølge en en ny måling.

NEI TIL SØNDAGSHANDEL: 58 prosent mener det ikke bør gis adgang til at også større dagligvarebutikker holdes stengt på søndager. Foto Erik Johansen, SCANPIX
NEI TIL SØNDAGSHANDEL: 58 prosent mener det ikke bør gis adgang til at også større dagligvarebutikker holdes stengt på søndager. Foto Erik Johansen, SCANPIX

Ifølge en ny måling i Aftenposten mener 58 prosent at det ikke bør gis adgang til at også større dagligvarebutikker holdeer åpent på søndager.

I dag kan bare bensinstasjoner, samt matbutikker på inntil 100 kvadratmeter, de såkalte brustadbuene, holde søndagsåpent.

38 prosent av de spurte mener at også større matbutikker må få lov til å holde søndagsåpent. 4 prosent er usikre på om søndagsåpne matbutikker bør tillates.

I en tilsvarende meningsmåling Sentio nylig gjorde for Klassekampen, sa 67 prosent at de er imot søndagsåpne butikker, mens 29 prosent sier at de er tilhengere av dette.

I regjeringserklæringen står det at regjeringen vil «tillate butikker å holde søndagsåpent» og at dette skal gjelde alle typer butikker. Hvis de to målingene er representativ for folkets mening, er regjeringen dermed i utakt med velgerne.

– LO, NHO, bransjen, de ansatte og folket er mot dette. Å ha én annerledes dag i uken, som er med på å gi en større ro, er veldig bra. Jeg tror ikke det norske folk ønsker et enda sterkere kommersielt press, sier Kristelig Folkeparti-leder Knut Arild Hareide til Aftenposten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2