Frustrert Jespersen: - Jeg gikk og bannet for meg selv

Chris Jespersen likte dårlig rollen som hjelperytter for Martin Johnsrud Sundby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TOBLACH (TV 2): Chris Jespersen og Petter Northug måtte passe på å holde tempoet nede i gruppen bak Martin Johnsrud Sundby. Dermed fikk Sundby en enorm luke han aldri ga fra seg.

Jespersen og Northug lå stort sett siste i gruppen på sju mann som jaktet på Sundby. Skjellsordene haglet i retning de to nordmennene.

Aller helst skulle Jespersen gått mye fortere, men stallordren var å hjelpe Sundby ved å bremse feltet.

– Dette var jævlig kjedelig, sier Jespersen.

– Jeg gikk og bannet for meg selv der ute. Det var rett før jeg sto av. Vi holdt på å bli hentet av noen andre som kom bakfra. Det er frustrerende når jeg føler at jeg ikke tar i. Vanligvis er det tut og kjør. Nå var det kjedelig, sier Jespersen.

Han innrømmer at det fristet å gå fortere i front.

– Det var Dürr som var sprekest. Han tok litt tak. Men jeg kunne gått en del fortere om jeg hadde jeg gått alene, sier Jespersen.

– Det så ut som du hadde lyst å gå fortere?

– Åh, sukker Jespersen.

– Jeg kjedet meg så fælt at jeg hadde mest lyst til å stå over. Det var frustrerende. Men sånn er det når man har en mann foran. Jeg ville aldri gjort noe for å ødelegge for Sundby. Hadde det vært motsatt ville Sundby gjort det samme, sier Jespersen.

Han følte selv at kroppen ga gode signaler. Derfor synes han det var ekstra frustrerende ikke å gi maks.

– Det var dritt, for jeg hadde en bra dag i dag. Jeg snakket en god del med Northug underveis. Ingen av oss var giret på at de skulle hente oss bakfra. Vi lurte litt på hva vi skulle, men vi valgte å holde oss rolig, sier Jespersen.

Martin Johnsrud Sundby skjønner at Jespersen er frustrert.

– Selvfølgelig gjør jeg det. Sånn det ble i dag gikk det utover han. Gutta gjorde en jobb for meg ved ikke å gjøre en jobb. Det setter jeg utrolig pris på. Jeg skal gi dem en god klem i kveld. Chris er i kanonform, og han hadde sikkert hatt mulighet til å sette høyere fart. Men da hadde han nok dratt med seg en russer eller to, sier Sundby.