LENGE Å VENTE: Et døgn på overtid så innsjekkingskøen slik ut.
LENGE Å VENTE: Et døgn på overtid så innsjekkingskøen slik ut.

Lars (41) ble Kjos-fast i Bangkok med fem unger 

Lars Haugen fra Notodden er oppgitt over dårlig kommunikasjon fra Norwegian.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det kunne vært gjort mye mer smidig med enkle midler, som å ha en mann på flyplassen i Bangkok eller sende ut SMS-er med oppdatert informasjon. Slik som det er nå, skyter de seg selv i foten, sier Lars Haugen til TV 2.

Ifølge Norwegian ble det sendt ut SMS til de reisende, men noe gikk galt slik at flere ikke mottok meldingene.

Storfamilien på ti personer dro på juleferie til Thailand. De var ni som skulle hjem 1. januar, fire voksne og fem barn på 6, 7, 8, 12 og 15 år.

Erstatningsfly

Nyttårsaften fikk han en sms fra Norwegian om at Dreamlineren ikke gikk og at det ble satt opp en Airbus A340-300-maskin i stedet.

Familien sto tidlig opp 1. januar og var på flyplassen klokken 06.30. Men flyvningen var ikke å se noe sted på flyplassens informasjonstavler.

Haugen fant fram til en informasjonsskranke som ikke var betjent, men hvor det var hengt opp et A4-ark med beskjed om at flyvningen var utsatt til klokken 09.05 dagen etter.

– Jeg tenkte at dette måtte være en spøk, sier Haugen.

Hotellet var fullt

NYTTÅR I BANGKOK: Fyrverkeriet imponerte mer enn hjemreisen med Norwegian. Foto: Privat
NYTTÅR I BANGKOK: Fyrverkeriet imponerte mer enn hjemreisen med Norwegian. Foto: Privat

I en annen skranke fikk han bekreftet at flyet var utsatt til dagen etter. Etter hvert kom det en lokal medarbeider som på dårlig engelsk sa at passasjerene skulle følge ham fordi de skulle innlosjeres på hotell.

– Vi var vel 60-70 passasjerer som ble med ham ut av avgangshallen. Han gjorde ikke noe for å samle alle passasjerene. Jeg sa til ham at hvis han organiserte transport, måtte han i hvert fall sørge for å få med seg alle eldre og barn som skulle være med flyet, sier Haugen.

Men etter at rundt 60 passasjerer var sendt av gårde til et hotell, kom det beskjed om at hotellet var fullt. Haugen og de andre reisende fikk beskjed om at ny informasjon ville komme klokken 12. Da var klokken blitt 8.

Klokken 12 ble resten av passasjerene sendt av gårde til ulike hoteller. Haugen og familien havnet på et hotell omtrent midtveis mellom flyplassen og Bangkok. 

ENGELSK FOTBALL: Lars Haugen og familien slo i hjel ventetiden i Bangkok med å se fotball på en kafe. Foto: Privat
ENGELSK FOTBALL: Lars Haugen og familien slo i hjel ventetiden i Bangkok med å se fotball på en kafe. Foto: Privat

– Klokka var vel 15 da vi fikk sjekket inn, så dagen var nesten gått. Hadde vi fått beskjed dagen før, kunne vi brukt denne dagen til noe hyggelig. Norwegian må jo ha visst dagen i forveien at erstatningsflyet ikke ville gå når det var satt opp, sier Haugen.

Halvannen time kø i innsjekkingen

Morgenen etter måtte de igjen opp grytidlig for å komme seg av gårde til flyplassen. To innsjekkingsskranker skulle betjene alle de 230 passasjerene. Lars Haugen anslår at køen var 120 meter lang. Drøyt halvannen time tok det for Lars og familien å få sjekket inn.

Airbusen tok av en drøy time etter at den egentlig skulle gått, men turen hjem ble ikke helt det familien hadde håpet på.

– Underholdningssystemet om bord fungerte ikke, leselampene virket ikke, og de gikk tom for barnemenyer. Når du flyr elleve og en halv time med fem unger, er sånt ganske viktig, sier Lars Haugen.

På Arlanda holdt de på å komme for sent til Norwegian-flyet som skulle frakte dem til Oslo, men siden det også var forsinket, kom de med.

Et drøyt døgn etter skjema

Familien kom til Gardermoen 26 og en halv time forsinket. Firmaet Lars Haugen driver på Notodden, fikk problemer med en jobb som skulle gjøres fredag.

Haugen tror ikke de kommer til å bruke Norwegians langruter mer i nær fremtid.

– Vi betalte til sammen 118.000 kroner for billettene, og da forventer man at ting skal være i orden, sier Haugen.

Legger seg flat

Norwegian-sjef Bjørn Kjos sa til TV 2 natt til fredag at det er forferdelig at passasjerene ikke har kommet frem til jul og nyttår.

Han har full forståelse for at folk har vært opprørt over situasjonen, men håper han kan vinne tilliten til kundene tilbake. 

– Vi må få flyene til å gå, som de er bygd til å gjøre. Det vil bedre seg når vi får flere fly i januar og februar, da får vi bedre kapasitet, sa Kjos. 

Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen opplyser at noe har gått galt under utsendelse av SMS til passasjerer på akkurat denne flyvningen.

– Våre primære kommunikasjonskanal ved forsinkelser er sms. Når det gjelder Bangkok-flygningen det her er snakk om har  vi sendt ut sms-er til våre reisende, men vi ser at flere ikke har mottatt meldingen fra oss. Vi går nå gjennom våre systemer i detalj for å finne ut hvor feilen har oppstått, for slik skal det selvfølgelig ikke være, opplyser informasjonssjefen.