«Tid for hjem» har pusset opp for 10 millioner

- Det er en svimlende sum penger!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programleder Kjersti Bergesen og hennes makkere er nok en gang klare for å endevende flere norske hjem på sin spektakulære måte, når det i kveld er klart for den niende sesongen av oppussingsprogrammet «Tid for hjem» på TV 2.

Etter nesten 70 prosjekter er summen klar. Gjengen har pusset opp for rundt ti millioner kroner.

Følg Tid for hjem på Facebook her

– Det er en svimlende sum penger! Det er jo tilsvarende flere nybyggede eneboliger. Men tatt i betraktning av at det er over en periode på ni år, så er det kanskje mer forståelig. Det er jo snakk om til sammen rundt 70 prosjekter. Og jeg tror pengene er vel anvendt. Men jeg kan love at i løpet av årene så har jeg vært med å fylle opp en anseelig mengde handlevogner på diverse shoppingturer. Du verden, sier Kjersti Bergesen til TV2.no.

– Pengene får bein å gå på

Så da kan man kanskje lure på hva som sluker de fleste kronene under slike prosjekter.

– Veggflater og gulv er ikke det dyreste når vi pusser opp, men det er klart at når det er snakk om større ombygninger med nye vinduer og for eksempel skyvedører ut til terrasser og lignende, så får pengene bein å gå på. Møbler er også dyrt, når vi kjøper hele salonger for eksempel. Videre koster det ganske mange penger om man skal bygge et kjøkken fra grunnen av og utstyre det med hvitevarer, rørlegger og elektrikersaker, ja og belysning generelt er kostbart om man velger fine ting som skal vare lenge.

UTEPROSJEKT: Noe av det som koster mest er uteprosjekter. I forrige sesong pusset Tid for hjem opp dette uteområdet til rundt 180.000 kroner. Men du kan få en fin hage til en billigere penge.UTEPROSJEKT: Noe av det som koster mest er uteprosjekter. I forrige sesong pusset Tid for hjem opp dette uteområdet til rundt 180.000 kroner. Men du kan få en fin hage til en billigere penge.

Les også: Slik kan du spare penger ved oppussingen av hagen

 

Årets sesong er den niende i rekken, og Kjerstis stikkord for årets sesong er «lekne funksjonelle rom som er gode å bo i».

– Vi har pusset opp leilighet i blokk, gammelt hus på landet, rekkehus, kjellerrom, og helt vanlige stuer som er representative for det folk flest bor i. Målet har vært å vise litt nye materialer og smarte løsninger for en trivelig hverdag. Ja, og å inspirere. Vise at arbeid er gøy.

Se video: – Noen ganger er det skummelt å vise resultatet

 

– Vi har kanskje litt med «edruelige» rom i år

Gjengen har blitt kjent for sine kreative påfunn, og det er flere overraskelser i vente også i år. Spesielt trekker hun frem et spesielt prosjekt. SPREKE FARGER: Tid for hjem-gjengen er ikke fremmed for knallfarger og «ville» tapter. Men Kjersti mener at de kanskje har litt mer «edruelige» rom i år. Dette bildet er fra da gjengen pusset opp en stue i fjor. Foto: TV 2SPREKE FARGER: Tid for hjem-gjengen er ikke fremmed for knallfarger og «ville» tapter. Men Kjersti mener at de kanskje har litt mer «edruelige» rom i år. Dette bildet er fra da gjengen pusset opp en stue i fjor. Foto: TV 2

– Det er et uteprosjekt med verdens største betongbord og en fantastisk vegg med glass og skogsdekor. Går egentlig ikke å beskrive med ord, det høres bare rart ut, men du verden, du kommer til å bli misunnelig! Der har jeg virkelig brukt fantasien, men på en bra måte tror jeg.

Men likevel mener Kjersti at rommene likevel kanskje ikke er like «ville» i år som ved noen tidligere anledninger.

– Vi liker jo farger, men vi har kanskje litt med «edruelige» rom i år. En del fine ting med ubehandlet treverk som skaper fin lunhet og hjemmekos, en del gjenbruk, kanskje tapetene også er litt mer edruelige, det hviler litt mer ro over tiden i 2013. Masse nye teknikker som har skapt iøynefallende produkter på markedet tidligere er nå litt mer bearbeidet hvis jeg kan forklare det slik. Men fargeklatter vil der alltid være, jeg selv er fremdeles like glad i oransje, innrømmer hun.

Les også: De beste «gjør det selv»-gavetipsene fra Kjersti Bergesen

– Vi er blitt veldig gode venner

NIENDE SESONGEN: Kjersti og Einar (høyre) har vært med siden aller første sesong, mens Andreas ble ny på laget i fjor. Foto: TV 2NIENDE SESONGEN: Kjersti og Einar (høyre) har vært med siden aller første sesong, mens Andreas ble ny på laget i fjor. Foto: TV 2Det er ti år siden den aller første sesongen. Kjersti og maler Einar har vært med hele veien. Dette har utviklet seg til å bli et sterkt vennskap.

– Det har vært en fantastisk reise fra lykkelig uvitenhet til litt mer reflektert kunnskap. Jeg har lært utrolig mye. Og dess mer man lærer, dess mer ser man at der er å lære. Det er en vidunderlig mekanisme. Og Einar? Jeg vet hva han tenker, vi er på nett. Vi er blitt veldig gode venner og kollegaer. Jeg har stor respekt for den personen han er, og den rausheten han utviser på tv. Det er ikke alle som ville vært så inkluderende som det han er, sier Kjersti.

Les også: Bli kjent med «Tid for hjem»-gjengen

Ikk blitt pusset opp på over 50 år

Årets første oppussingsprosjekt er en gammel blokkleilighet der det unge paret, Tony og Melissa, forteller at de blir deprimert av kjøkkenet sitt.

– Det minner om noe fra en kriminalfilm, er det første designer John Zoffmann sier når han får se ukens oppussingsprosjekt. For kjøkkenet har ikke vært pusset opp siden blokken ble bygget, og det var en gang på 60-tallet.

Gjengen tar for seg kjøkken og stue slik at det pusses opp til det ugjenkjennelige.

Smakebit av kveldens sesongpremiere:


Se «Tid for hjem» i kveld klokken 20.00.