Solskjær presentert som Cardiff-manager

Nordmannen er klar for Cardiff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Ole Gunnar Solskjær er Cardiff Citys nye manager. Det bekreftes på klubbens hjemmesider torsdag.

Dermed er nordmannen klar til å lede sitt nye lag i lørdagens FA cup-kamp borte mot Newcastle på St. James' Park.

Se hele pressekonferansen der Solskjær ble presentert i videovinduet øverst!

Nordmannen holdt pressekonferanse fra Cardiff City Stadium, der han møtte både lokale, nasjonale og internasjonale medier.

– Dette er en stor utfordring jeg ikke kunne si nei til. Jeg mener det er riktig steg for meg og jeg har alltid drømt om å være manager i Premier League.

– Jeg ønsker å skape en kultur i klubben. Jeg er en veldig positiv manager, jeg vil spille en god stil og onsdag så jeg hvilken trussel vi kan være. Vi skapte problemer for Arsenal, et av de beste lagene i Europa, sa nordmannen.

Har du Cardiff-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

PRESENTERT: Ole Gunnar Solskjær er Norges andre manager i Premier League-historien. Foto: Rebecca Naden, Reuters.
PRESENTERT: Ole Gunnar Solskjær er Norges andre manager i Premier League-historien. Foto: Rebecca Naden, Reuters.

Hvordan tror du det går med Solskjær i Cardiff? Ta diskusjonen under!

– En av faktorene som trigget meg mest med Cardiff-jobben er supporternes lidenskap og det at de elsker klubben. Hver lørdag kommer de og skriker på heltene sine. Hvis du vil lede en fotballklubb ønsker du den lidenskapen, sa han.

– Tro ikke alltid på det som står i pressen
En journalist ville vite om Solskjær var bekymret for ryktet til eieren Vincent Tan.

– Alt er ikke akkurat slik som det ser ut fra utsiden. Det har vært rapporter i pressen, også i Norge, og etter å ha snakket med Mehmet (styreformann Dalman, journ.anm.) sa jeg til min eldste sønn Noah at dette var det jeg ville gå for.

– Han våknet opp, sjekket Internett og sa at det stod at jeg hadde sagt nei til Cardiff. Tro ikke alltid på det som står i pressen, sa Solskjær til ny latter fra salen.

Se også: Temperatur i Premier League-studio rundt Vincent Tan

– Når man er ny i en jobb er man avhengig av at laget presterer, og jeg skal prøve å overbevise med mitt harde arbeid og lojalitet og få supporterne til å bli stolte av laget sitt.

– Premier League er den beste tiden i livet ditt. Jeg skulle ønske jeg var 25 år igjen og spilte i Premier League, men nå er jeg glad for å være manager i Premier League, fortsatte den tidligere Molde-manageren.

Solskjær tar med seg både Mark Dempsey og Richard Hartis, som hadde sentrale roller i trenerapparatet i Molde.

Han fikk også spørsmål om hvordan navnet hans skal uttales, akkurat som den gangen han var i ligaen som spiller for Manchester United.

Skrøt av klubben og ba om å bli kalt «Ollie»
– Dere kan kalle meg «Ollie», svarte manageren til latter fra salen.

– Det som er viktig nå er at vi får kontinuitet og stabilitet. Jeg har fått flere henvendelser fra folk som vil jobbe for denne store klubben. Jeg har hørt mye bra om driften av klubben, sa han også.

På spørsmål om hvor lenge kontrakten varer svarte manageren noe kryptisk.

– Jeg ønsker å bli værende så lenge som mulig. Det er en «uendelig» løpende kontrakt. I fotball er det slik at du er der så lenge du presterer og får resultater.

Lyttet til Ferguson
40-åringen fikk også sin oppmerksomhet på gamleklubben Manchester Uniteds Twitter-konto og ble ønsket velkommen til ligaoppgjøret på Old Trafford i slutten av måneden. Han fikk i tillegg spørsmål om han hadde lyttet til råd fra Sir Alex Ferguson, som var hans manager i Manchester United-dagene.

– Jeg har hatt god kontakt med «manageren». Han har ønsket meg det beste, og gitt meg råd som han alltid gjør dersom du spør. Jeg har hatt den beste manageren jeg kunne ha.

Solskjær sa også at ryktene som gikk på at Ferguson skal ha rådet ham til å takke nei til jobben bare var tull, men bekreftet nok en gang at han har tatt råd fra skotten.

– Jeg har åpenbart lært noen triks av ham og fått noen råd fra ham. Så jeg skal se gjennom dagbøkene mine, for jeg var en kjedelig og reflektert mann som tok notater, sa han.

Cardiffs styreformann, som skal ha et tett samarbeid med nordmannen, var også meget positiv til ansettelsen av Solskjær.

– Det var kun en mann i hodet mitt fra starten av. Vi er allerede inne i fremtiden, sa Mehmet Dalman.

Ilddåp i de to første bortekampene i ligaen
Cardiff tapte 0-2 mot Arsenal onsdag, og skal i de to neste bortekampene i ligaen møte Manchester City og Manchester United.

– Det er tre av de tøffeste bortekampene du kan ha i fotballverdenen, sa Solskjær, som hadde følgende ambisjon for sesongen:

– Du har ambisjoner på lang og kort sikt. Men jeg vil åpenbart havne over Swansea. Det er en målsetting, sa han.

Dette skjedde tidligere torsdag:
Ole Gunnar Solskjær ble i morgentimene observert på et hotell i Cardiff sentrum, og forlot etter hvert dette.

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen informerte pressen på Aker Stadion rundt 13:00 om at man innen en til to timer vil komme med en avklaring rundt Ole Gunnar Solskjær og hans stabs fremtid i klubben.

Denne ble overskygget av pressekonferansen fra Wales, som startet rundt 13:40, like etter at Solskjær ble observert kjørende inn til Cardiff City Stadium.

Bakgrunn:
Ole Gunnar Solskjær satt på tribunen sammen med eier Vincent Tan under onsdagens kamp mot Arsenal, noen timer etter at TV 2 meldte at Molde-manageren skal ha takket ja til å etterfølge Malky Mackay i sjefsstolen i Premier League-klubben, og ble altså presentert som manager under 24 timer senere.

NY KONGE AV WALES?: Ole Gunnar Solskjær.
NY KONGE AV WALES?: Ole Gunnar Solskjær.

Hvordan tror du det går med Solskjær i Cardiff? Ta diskusjonen under!