Errin: – Jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve dette

USAs første marihuana-kiosker er åpnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs første butikker for fritt salg av marihuana åpnet onsdag i Denver, Colorado. To amerikanske delstater har vedtatt slikt salg.

– Jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve denne dagen, sier Errin Reaume, som er på en bar i Denver nyttårsaften.

Andre gjester nyhetsbyrået AP snakket med er Sean Azzariti som er Irak-veteran med poststress-syndrom og Adam Hartle, som bare liker å røyke marihuana.

De har til felles at de bejubler den nye lovlige tilgangen til stoffet. Onsdag 1. januar er allerede døpt «Green Wednesday»

I USA er marihuana-bruken blitt stadig mer tolerert, og det har vært mulig å få tak i planten og dens virkestoffer på resept i en rekke delstater i lang tid. Nå kan man kjøpe det på lik linje med alkohol.

Colorado og Washington er de to amerikanske delstatene som har endret lovene slik at alle over 21 år kan kjøpe. Colorado er først ut, og det salget åpnet første nyttårsdag. Washington følger etter i juni.

348 forskjellige butikker kan dermed fritt selge opp til 28 gram marihuana til kunder over 21 år i Colorado. Staten regner med å håve inn 67 millioner dollar i skatteinntekter.

19 amerikanske stater har i varierende grad tillatt medisinsk marihuana de siste 20 årene. I disse statene har privat bruk også vært avkriminalisert, noe det også er gjort på føderalt nivå.

(©NTB/TV 2)