Inga og Silje fikk årets nyttårsbarn 

Lille Ester ble født åtte minutter over midnatt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mamma Inga Lund Bjørnsen (34) og medmor Silje Amundsen Faugli (31) ble kl 00.08 stolte foreldre til lille Ester Lund Faugli på Ullevål sykehus i Oslo. 

 

Stas med nyttårsbarn 

Den lille jenta veier 4200 gram og er 53 cm lang. Termin var 30. desember, og mødrene forteller TV 2 at de hadde tullet med at jenta deres skulle blir årets nyttårsbarn, men at de egentlig ikke trodde det kom til å skje. 

– Vi synes det er veldig morsomt og hyggelig at Ester er årets nyttårsbarn. Det er fint å vise at det er stadig flere lesbiske som velger å få barn, sier Bjørnsen til TV 2. 

Fra før har paret, som bor på Ammerud i Oslo, sønnen Edgar på tre. Han syntes på forhånd at lillesøsteren burde få navnet Fantorangen, etter barnetv-figuren, men mødrene gikk heller for navnet Ester, etter oldemor.

 

Samme donor 

Inga Lund Bjørnsen ble denne gangen gravid på fjerde forsøk ved IVF-klinikken i Oslo. Det var derfor tilfeldig at det ble et januarbarn på paret. 

Lille Ester veier 4200 gram og er 53 cm lang. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Lille Ester veier 4200 gram og er 53 cm lang. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

De to mødrene er åpne om prosessen de har vært igjennom, og sier de forstår at mange har spørsmål rundt assistert befruktning for lesbiske par. De sier til TV 2 at de også vil være helt åpne mot barna om at de har to mødre og ingen far i livet sitt. 

Begge graviditetene ble gjennomført med samme donor, så Edgar og Ester har samme far. Ifølge norsk lovverk kan én donor kun være far til to barn i samme familie. Dersom Inga og Silje bestemmer seg for å prøve å få et tredje barn, må de altså velge en annen donor. Det synes de er synd.

– Vi synes det er en rar regel som bør endres. Det håper vi politikerne vil gjøre noe med.