ER SYK: Marit Bjørgen ble svimmel da hun snakket med pressen.
ER SYK: Marit Bjørgen ble svimmel da hun snakket med pressen.

Svimmel Bjørgen måtte avbryte TV-intervju

Syk Marit Bjørgen tvunget til å avbryte Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LENZERHEIDE (TV 2): Onsdag morgen kom meldingen om at Marit Bjørgen trekker seg fra Tour de Ski. Like før klokken 12 møtte hun pressen på det norske utøverhotellet.

Etter omtrent fire minutter med spørsmål måtte Bjørgen trekke seg tilbake. Hun ble helt hvit i ansiktet, og så ut som hun skulle besvime.

- Jeg er svimmel, sa Bjørgen til medieansvarlig Gro Eide.

Marit Bjørgen slet med magetrøbbel under tirsdagens sprint i Tour de Ski. Hun ble slått ut i kvartfinalen, og var svært skuffet da hun kom i mål.

Bjørgen var tilsynelatende i bedre form da hun møtte et samlet pressekorps onsdag formiddag. Hun fortalte da om hvordan hun hadde det nyttårsaften.

- Jeg hadde det tøft i går kveld. Jeg lå med høy feber, var slapp og kastet opp. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å avslutte. Jeg har heller ikke fått i meg noe næring, sier Bjørgen. 

- Da jeg kom tilbake til hotellet ble jeg dårligere og dårligere. Jeg er bedre i dag. Nå skal jeg reise hjem. Nå er det fullt fokus mot OL, sier Bjørgen.

Det er ikke første gang Bjørgen er uheldig i Tour de Ski. Det tror Bjørgen er tilfeldig.

- Det er litt av gamet. Man må være frisk for å være med. Jeg har vært med på mye moro i Tour de Ski. Jeg har to andreplasser, så helt gale er det ikke. I fjor gikk jeg glipp av det. Det gjør jeg igjen i år. Men sånn er gamet, sier Bjørgen.

OL viktigst
Det var onsdag morgen Bjørgen endelig bestemte seg for å avbryte Tour de Ski.

Landslagssjef Egil Kristiansen støtter OL-håpets beslutning.

- Terskelen for å bryte Tour de Ski er, som tidligere kommunisert, svært lav. Det er veldig synd at Marit må bryte Touren, men når hun ikke er i form til å gå er dette beslutningen, sier han.

Landslagslege Dag Lunder avdramatiserer helsesituasjonen hennes. Mageproblemene skal ikke sette OL-formen hennes i fare.

- Marit har en enkel virusinfeksjon. Hun hadde litt vondt i magen før start i går, ble slapp og hadde dermed reduserte krefter i kvartfinalen på sprinten. Hun har i tiden etter løpet hatt en lett omgangssyke og feber, men er på bedringens vei. Hun reiser nå hjem for å ta det med ro et par dager og trene - når hun er blitt frisk. Marit vil bli fulgt opp av vårt helseteam når hun kommer hjem, sier Lunder.

- En klok beslutning
Kristiansen sier til TV 2 at det ikke var noen vanskelig beslutning å ta. I samråd med Bjørgen ble de enig om at det beste var å droppe resten av Tour de Ski.

- Selvfølgelig var hun lei seg. Men samtidig må en ikke miste fokus på det som er viktigst i vinter, sier Kristiansen.

Bjørgen drar hjem til Norge onsdag.

- Nå skal hun hjem og bli 100 prosent frisk. I løpet av to-tre dager regner jeg med at hun er tilbake på ski og i full gang med trening igjen, forteller landslagssjefen.

TV 2s langrennsekspert Odd Bjørn Hjelmeset mener at det var det eneste rette å dra hjem.

- Marit er en klok dame. Hun er flink til å ta de rette avgjørelsene. Og det er ikke noe godt å gå renn med dårlig mage. Det vet jeg alt om. Så det er nok en klok beslutning, sier han.