IKKE TIL SALGS: Everton ser ingen grunn til å selge Ross Barkley til et dårligere lag.
IKKE TIL SALGS: Everton ser ingen grunn til å selge Ross Barkley til et dårligere lag.

Rykter: Everton nekter å selge til Manchester United

Og Ronaldinho er på vei tilbake til europeisk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et nytt år betyr nye muligheter.

Og 1. januar betyr at overgangsvinduet igjen står på vid gap.

Klubbene som ikke rakk å forsterke lagene sine innen fristen gikk ut i begynnelsen av september, har nå en ny måned på seg til å shoppe spillere.

Premier League i altomfotball.no

Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no

Manchester United har ikke hatt noen stor sesong så langt, og manager David Moyes er til stadighet blitt koblet til ulike spillere i gamleklubben Everton. Den siste tiden er det Ross Barkley og Leighton Baines som har vært de heteste objektene. Men nå mener Everton-manager Roberto Martinez at verken Barkley eller Baines har noen grunn til å ta et steg ned i karrieren for å dra til Old Trafford. Sjansene er minst like store for å spille Champions League i Everton som i Manchester United neste sesong, skriver Daily Mirror.

En klubb som definitivt skal handle i januar er West Ham. En skal lete lenge, og selv da er det ikke sikkert en finner en spiss i troppen til The Hammers som holder Premier League-nivå. Manager Sam Allardyce skal ha satt opp en liste med 20 spissnavn som han vil gjøre et fremstøt overfor i dette overgangsvinduet. Det heteste navnet ser i øyeblikket ut til å være Southamptons landslagsspiss Rickie Lambert. Ifølge Daily Mail skal et bud på nærmere 80 millioner kroner være på vei til sørøstkysten.

Et annet spissalternativ for Big Sam kan være brasilianske Leo Baptistao. 21-åringen har havnet helt i skyggen av Diego Costa og David Villa i Atletico Madrid denne sesongen, og har bare startet en kamp så langt. Nå har trener Diego Simeone åpnet for å leie ham ut for siste halvdel, skriver TalkSPORT.

En som allerede er så godt som klar for West Ham er Everton-spilleren Johnny Heitinga. Midtstopperen har ikke vært på banen i Premier League denne sesongen, men har ikke gitt opp å få en plass i Nederlands VM-tropp til sommeren. Med et halvt år igjen av kontrakten, blir han ingen dyr mann for The Hammers, skriver Daily Mirror.

Liverpool fikk Luis Suarez' underskrift på en ny langtidskontrakt i julegave. Men ingen vet hvilke klausuler uruguayaneren fikk skrevet inn i kontrakten. Og denne sesongen har vist at Suarez er forskjellen på medaljekamp og kamp om å overleve i Premier League. Ryktene har gått lenge om Liverpools jakt på egyptiske Mohamed Salah. Noen har til og med hevdet at de røde var kommet til enighet med Basel om en overgangssum. Men dette avkreftes nå av Liverpool Echo. En annen på Liverpools ønskeliste er Barcelona-vingen Cristian Tello.

Mannen som før sesongen ble hentet som «den nye Suarez», Iago Aspas, kan vel neppe sies å ha vært en stor suksess på Anfield så langt. Nå skriver Daily Mirror at Swansea ønsker å hente den temperamentsfulle spanjolen i januar. Michael Laudrup håper klubbens sterke spanske bånd kan få ham til å føle seg mer hjemme i Wales enn på Merseyside.

En gang i fjor ble det hevdet at Liverpool hadde sikret seg Derbys stortalent Will Hughes. Nå skriver Daily Mirror at Brendan Rodgers har sørget for å gi Liverpool førsterett på midtbanespilleren dersom han skulle komme til å flytte på seg i januar.  Ved å la Derby beholde Andre Wisdom på lån ut sesongen, har Derby lovet å sette Liverpool først i køen når beilerne samler seg rundt Hughes.

Loic Remy har spilt seg inn i de fleste Newcastle-hjerter denne sesongen. Den franske spissen er på lån fra Queens Park Rangers, og er klubbens toppscorer med ti mål så langt. Men ifølge Metro kan The Magpies se langt etter å beholde 26-åringen til neste sesong. Remy sier at han savner Champions League, og vil spille i turneringen neste sesong. Det er et krav Newcastle neppe klarer å innfri.

Er det noen som husker Ronaldinho? En brasiliansk fotballmagiker med lange krøller og store fortenner? Du trodde kanskje han var død? Det er han altså ikke. Han lever i beste velgående og ifølge tyrkiske medier er han nå også på vei tilbake til europeisk fotball. Gazeta Vatan skriver at 33-åringen er så godt som klar for Besiktas. Ronaldinho har de siste sesongene spilt for Atletico Mineiro i hjemlandet.

En annen glemt mann som kan være på vei til den tyrkiske toppklubben er Joleon Lescott. Den tidligere landslagsstopperen er ikke noe førstevalg i Manchester City, og er sterkt ønsket i Istanbul, skriver Daily Mail.