UTSLÅTT: Tom Hilde under kvalifiseringen til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen under den 62. tysk-østerrikske hoppuka.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
UTSLÅTT: Tom Hilde under kvalifiseringen til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen under den 62. tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hoppsjefen: – Det er for dårlig

Alexander Stöckl fortviler etter at to nordmenn falt ut av nyttårshopprennet

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

GARMISCH (TV 2):

Selv om Anders-trioen Bardal, Fannemel, og Jakobsen viste gode takter i kvalifiseringen til det andre hoppukerennet, var det likevel skuffelse å spore hos landslagssjefen etter rennet. Tom Hilde og Ole Marius Ingvaldsen mislyktes totalt, og må være tilskuere til en av sesongens største hoppbegivenheter. 

- Det er skuffende, særlig med Tom. Det er ikke bra nok at vi ikke får med alle hopperne til rennet. Det er vi ikke fornøyd med. Nå må jeg bort å prate med guttene for å finne ut hva som gikk galt, sier Stöckl.

Svakheter i laget

Anders Bardal hoppet jevnt godt i både trening og kvalifisering, og tok sjetteplassen. Anders Fannemel ble nummer ni, mens Anders Jakobsen ble nummer 14. 

– Det er veldig bra at Anders Bardal er med i toppen, men at Norge som hoppnasjons bare har fire av seks hoppere med i nyttårshopprennet er for dårlig, sier TV 2s hoppekspert, Kjetil Strandbråten. 

Spesielt Tom Hilde skuffet stort, etter framgang i det første rennet. 

– Han har selv sagt at han føler stadig fremgang i hoppingen, derfor er det ekstra skuffende at akkurat han faller gjennom i dag. Når man er på vei oppover, er du mer sårbar når du først bommer. Det hadde vært lettere å takle for Anders Bardal om han hadde hatt et arbeidsuhell, sier Strandbråten. 

Per i dag ser han klare svakheter i det norske laget. 

– Med tanke på en lagkonkurranse i OL, skulle jeg svært gjerne sett en fjerdemann på laget som leverer på et stabilt nivå. Samtidig er det fortsatt litt tid igjen til OL, og det er mulig å heve seg kraftig på den tida som er igjen. Det som er betryggende er at det er Anders Jakobsen og Tom Hilde som sliter litt bak der. De vet hva som skal til for å komme på et høyt nivå. Det er lettere å få dem tilbake  i toppen, enn mer urutinerte hoppere. 

Venter på makshoppet

Anders Bardal liker heller ikke at en tredjedel av laget blir tilskuere når eurovisjonsvignetten går før sendingen fra Garmisch i morgen. Men personlig er han tilfreds med dagen. 

– Jeg henger bra med i toppen hele veien, selv om ingen av hoppene er noen makshopp, sier Bardal til TV 2. 

– Når kommer de?

– De kommer snart. Så lenge man hopper jevnt bra, så kommer det noen makshopp inn i mellom. 

Også Anders Jakobsen var tålelig fornøyd med sitt kvalifiseringshopp på 130,5 meter. 

– Ja, det var et bra hopp, det beste for dagen. Igjen var jeg ikke helt heldig med forholdene, men det er veldig nære noe virkelig bra. Får man på plass den siste liten detaljen, er det forskjellen på dette hoppet, og de ekstra meterne man trenger for å slåss helt i toppen, sier Jakobsen.