Adam slapp straff etter Paulinho-skade

Midtbanespilleren er ute av spill i en måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

London (NTB-AFP): Tottenham må greie seg uten sin brasilianske midtbanespiller Paulinho en måneds tid. Han skadet ankelen i en duell med Stoke-spiller Charlie Adam.

Se hendelsen i videovinduet øverst i saken.

Paulinho ble skadd etter en snau halvtime i søndagens 3-0-seier på White Hart Lane. Adam fikk ikke gult kort for fellingen, men i Tottenham er det stor misnøye med Stoke-spilleren, i den grad at han ble nevnt ved navn i tirsdagens melding om skadeomfanget.

– Etter en MRI-undersøkelse kan vi bekrefte at Paulinho pådro seg betydelige båndskader i høyre ankel etter en kraftig takling fra Charlie Adam, sto det.

Det er fjerde gang Adam har pådratt seg Tottenhams vrede etter å ha vært hardhendt med London-klubbens spillere. I kamper for Blackpool, Liverpool og Stoke har han to ganger vært i omstridte situasjoner med Gareth Bale og en med Scott Parker.

Tottenham ville klage Adam inn for FAs disiplinærkomité, men det bar lite frukter.

Senere på dagen meldte en FA-talsmann at det ikke vil bli innledet disiplinærsak mot Adam.

Dommeren så ikke hendelsen, noe som betyr at en spiller kan bli straffet på grunnlag av videobevis.


– Det kan skje bare dersom de tre tidligere dommerne som har gått gjennom videobildene alle var enige om at forseelsen burde ført til rødt kort. Ettersom det ikke var tilfelle, vil vi ikke gjøre mer, sa talsmannen.

Det er femte gang Adam skader en Tottenham-spiller. Tidligere har han gjort det i dueller med Gareth Bale (to ganger), Scott Parker og Jan Vertonghen. To ganger er han blitt utvist mot Tottenham.

Det er i kamp for både Blackpool, Liverpool og Stoke at Adam har påført Tottenham-spillere skader. Publikum buet intenst da han ble byttet inn i annen omgang søndag, og ikke lenge etter haltet Paulinho av banen. 

Adam benektet på Twitter at han har noe spesielt imot Tottenham. (©NTB)