I KOMA: Michael Schumacher ble operert igjen i natt.
I KOMA: Michael Schumacher ble operert igjen i natt.

Svak bedring i Schumachers tilstand

Michael Schumacher operert på nytt i natt, men situasjonen er fortsatt kritisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Legene ved sykehuset i Grenoble hvor tyskeren er innlagt har lyktes i å redusere presset mot hjernen det siste døgnet.

– Vi har mer kontroll, men kan ennå ikke si at han er utenfor livsfare, sier Jean-François Payen, leder for anestesiavdelingen ved sykehuset.

Hjelmen sprakk

Schumacher holdes fortsatt i kunstig koma. I natt ble han operert for andre gang for skadene han pådro seg da han slo hodet mot en stein mens han sto på ski i de franske alper søndag.

 Ifølge avisen Bild var sammenstøtet så kraftig at hjelmen hans sprakk og ble delt i to. 

– En ny scan ble foretatt i morges og den viste svak bedring, svake radiologiske forbedringer, sier sykehusdirektør Jacqueline Hubert.

Legene ved sykehuset understrekte på pressekonferansen at de ikke har funnet tegn på at Schumachers tilstand er forverret på noen måte.

Mandag sa legene at den tidligere Formel 1-stjernen hadde blødninger og hevelser i hjernen, i tillegg til en rekke lesjoner.

Tidenes mestvinnende
Schumacher la opp som Formel 1-kjører for andre gang i desember i fjor. Han er den mestvinnende Formel 1-sjåføren gjennom tidene og har tatt 91 enkeltseirer, og blitt verdensmester hele sju ganger.

Tyskeren hadde tidligere hytte i Trysil.  I ti år besøkte han Norge hyppig på vinterstid. Men i 2006 solgte han hytta til fordel for hans nye feriested i Frankrike.

(TV 2/NTB)