FEIL PEDAL: Politiet har en teori om at bussjåføren kan ha tråkket på feil pedal da ulykke skjedde.
FEIL PEDAL: Politiet har en teori om at bussjåføren kan ha tråkket på feil pedal da ulykke skjedde.

Bussjåfør siktet etter dødsulykke i Oslo

Tror bussjåføren tråkket på gassen i stedet for bremsen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (NTB): Oslo-politiet har nå siktet bussjåføren etter dødsulykken på Carl Berners plass i Oslo tidligere denne måneden. Politiet tror hun kan ha tråkket på gassen i stedet for bremsen.

Kvinnen er siktet for overtredelse av veitrafikklovens paragraf tre, for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom i trafikken, skriver VG.

Sjåføren er ikke mistenkt for å ha vært påvirket av rusmidler, men den endelige analysen av blodprøven er ennå ikke klar.

Politiet mener imidlertid å vite hvordan ulykken skjedde.

– Vi mener det er sannsynlig at hun har tråkket på gass i stedet for brems. Det er grunnlaget for siktelsen. På det nåværende tidspunkt i saken gjenstår det fortsatt etterforskningsskritt som politiet vil ta fatt på rett over nyåret, sier politiadvokat Jeanette Westlund Hegna i Oslo politidistrikt.

Det var 15. desember at en mann mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en buss ved Carl Berners plass i Oslo. Bussen hadde kommet ut av kontroll, raste ned en skrent og endte opp i et juletreutsalg. Kort tid før dødsulykken kolliderte samme buss med en personbil på Rosenhoff nord for Carl Berners plass.

Politiet har begjært kvinnens førerkort beslaglagt og førerretten tilbakekalt.

Politiet ønsker ikke å si hva kvinnen har forklart i avhør. Hun skal ha hatt det svært tungt som følge av ulykken. Sjåførens forsvarer Gisle Didriksen ønsker ikke å kommentere saken. (©NTB)