ER EN NERD: Anders Jacobsen innrømmer at han tenker hopp mer enn de fleste.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ER EN NERD: Anders Jacobsen innrømmer at han tenker hopp mer enn de fleste. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg er en hoppnerd

Anders Jacobsen har fortsatt vondt i knyttneven etter raseriutbruddet i Oberstdorf. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

GARMISCH/PARTENKIRCHEN (TV 2): Etter å ha fått de dårligste forholdene av samtlige hoppere i begge omgangene under åpningsrennet, med til sammen 35 poeng i vindkompensasjon, gikk det totalt i svart for Jacobsen. Fjorårsvinneren raste forbi journalistene i intervjusonen, og gikk rett i skiftebua - der han dundret knyttnevene i veggen til han fikk vondt. 

– Den er fortsatt litt hoven. Det var en skiftebu som fikk gjennomgå. Jeg var både sint og skuffa. Jeg skal ikke si at det var urettferdig, men det var sjanseløse forhold. Jeg skal ikke si at jeg var verdens beste skihopper i går, men det var ikke mulig å prestere med de forholdene, sier Jacobsen til TV 2. 

– Må ikke vise raseri
Han innrømmer at han går veldig opp i ting, fordi skihoppingen betyr mer for han enn de fleste. 

– Jeg er mer enn hundre prosent skihopper, ler han. 

– En skikkelig hoppnerd?

– Ja, jeg er en hoppnerd. Men samtidig er det bra at det er sånn. Jeg vil være best. For jeg vet at det er små detaljer som skal til for å lykkes. Og når da ting går litt i mot, så er det greit å få utløp for litt aggresjon. Så lenge jeg kan snu det til noe positivt, er det bra, sier Jacobsen. 

Landslagssjef Alexander Stöckl støtter Jacobsen, men holder også opp en advarende pekefinger. 

– Det er greit å bli sint, så lenge det ikke er langvarig. Og at man ikke viser det utad, sier Stöckl til TV 2. 

– Så det var kanskje lurt at han gikk forbi TV og presse i går?

– Ja, det var lurt. Vi har ikke regler på dette, men guttene vet hvordan man skal oppføre seg. Men det er greit å være sint for seg selv en kort tid. 

Krever tid
Stöckl røper at Jacobsen er den utøveren han kanskje bruker mest tid på om dagen. 

– Anders er veldig opptatt av små detaljer, og det betyr mye for han å få snakket om det. Så jeg bruker nok mer tid på han, enn på Anders Bardal om dagen. 

Noe Jacobsen bekrefter. 

– I fjor var det jeg som var i Bardals situasjon. Når ting flyter, så går det av seg selv. Da kan man gjøre to imitasjoner på trening som er helt klink, så er man ferdig. Når man leter etter å bli bedre, trenger man mer tid med treneren for å gjøre de rette tingene, forklarer Jacobsen. 

Likevel mener begge at ringerikingen er på gang. 

– Ja, Anders gjorde mye bra i går, men var ekstremt uheldig med forholdene. Hoppene var ganske bra, sier Stöckl, om 30. plassen til Jacobsen.