Nytt tap for serieleder Vålerenga

Frisk Askers Tommy Enström avgjorde på straffeslag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag røk Vålerenga 3-4 hjemme mot serietoer Stavanger Oilers hjemme på Jordal, og to dager senere var det Frisk Asker som ble for sterke for Espen Knutsens gutter.

Alexander Bonsaksen sørget for borteledelse i Askerhallen, men to scoringer av Jonas Johansson og et av Michael Haga snudde kampen. Rasmus Juell og nykommer Brendan Brooks sørget for forlengning der ingen av lagene scoret.

Straffeslag måtte til for å avgjøre, og da Vålerenga traff på kun ett av ni forsøk kunne Tommy Enström avgjøre for tigrene i Askerhallen.

Vålerenga-tapet betyr at det nå skiller kun ett poeng ned til Stavanger Oilers. Nesten 4.400 tilskuere i DnB Arena fikk se Sparta lede 3-1 før Peter Lorentzen og Dan Kissel traff for hjemmelaget. Et drøyt minutt ut i forlengning sørget sistnevnte for at to poeng ble igjen i Stavanger.

Stjernen tok en viktig seier hjemme mot Rosenborg i kampen om den siste sluttspillplassen mens Storhamar tok seg greit av Tønsberg.

På Lillehammer sto det 3-3 mellom hjemmelaget og Lørenskog da matchen var over. Begge lag scoret på to av de tre første straffeslagene, men Dag Morten Wehn avgjorde for guttene fra OL-byen da Knut Henrik Spets misset.