Her sprenger Pavel (32) bomben etter at foreldrene tryglet ham om å komme hjem

Overvåkingsbilder viser øyeblikket Pavel Pechyonkin utløser bomben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Pavel Pechyonkin er identifisert til å være mannen som sprengte seg selv i lufta på jernbanestasjonen i Volgograd søndag. Han tok minst 17 mennesker med seg i døden.

32-åringen er tidligere ambulansesjåfør i Russland. I 2011 konverterte han til islam og rekruttert seg til en dagestansk militant bevegelse, ifølge russiske myndigheter. Han endret navn til Ansar Ar-rusi.

I mars i fjor gikk Pavels foreldre ut i media og kom med en fortvilet appell til sønnen. De ønsket at han skulle komme hjem igjen.

– Legg ned våpnene før du blir terrorist, var far Nikolais intense ønske.

– Går alle muslimer rundt med våpen? Det er bare du som er så sta. Hva vondt har noen gjort deg? Du kommer til å drepe barn, sier faren gråtende.

Moren Fanazia sier hun selv er muslim, og sier sønnen må fordømme vold.

– Hvilken del av koranen, sier hun og stanser. Det er for vondt for henne å fortsette setningen.

– Jeg tror aldri Allah har sagt at man må drepe folk, sier hun. 

– Kjære. Kom hjem. Tenk bare på hva som skjer med meg nå. Hvordan jeg har det. Jeg lever ikke. Jeg er i helvete, sier den fortvilte moren.

Se et kort utdrag av foreldrenes appell her (kun russisk).

Som et svar til sine fortvilte foreldre, postet Pavel en video av seg selv på internett. Der sa han at tårene deres smertet ham, men forklarte han at han fulgte Gud, og at han ikke ville komme tilbake.

– Jeg kom hit bare for å gjøre Allah fornøyd med meg. For å fortjene himmelen, sier Pavel i videoen. 

Han avfeier også morens tro om at Allah ikke oppfordrer til vold.

– Jeg finner ikke på ting fra Koranen. Jeg leser den, sier han. 

Se et kort utdrag her (kun russisk).

Etter denne videomeldingen, reiste foreldrene til Dagestan for å finne foreldrene.

– Du er vår sønn. Uansett hvordan du er, er han alltid vår sønn, sier moren i en ny video i september. Jeg bønnfaller deg. Kom hjem. Bare kom hjem, sier hun.

Pavel er identifisert som gjerningsmannen i gårsdagens terrorangrep på bakgrunn av DNA tatt fra foreldrene, skriver The Moscow Times. 

Mandag morgen ble Volgograd rammet av et nytt selvmordsangrep. Denne gangen ble en buss sprengt av en selvmordsbomber og minst 15 døde. 

Myndighetene sier at det er ut fra kroppsdeler som er samlet sammen på åstedet, at de mener å kunne si at det var en mann som utløste sprengladningen. De mener det er en klar sammenheng mellom de to terrorangrepene. 

Angrepene kaster skygger over forberedelsene til OL i Sotsji, og president Vladimir Putin har beordret politi og sikkerhetstjenester til å øke sikkerheten både i Volgograd og nasjonalt etter de to angrepene.

Islamske grupper kjemper for en islamsk stat i Nord-kaukasus, og regionen er stadig truet av terror.