Reinkind sikret nytt Fyllingen-gull: – Han blir viktig for Norge i årene fremover

Unggutten Harald Reinkind senket Bækkelaget på egenhånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bækkelaget - FyllingenBergen 23-33:

Oslo Spektrum/Bergen (TV 2): FyllingenBergen innfridde som favoritt og vant mandagens håndballcupfinale for herrer med 33-23 over Bækkelaget. Triumfen er bergensernes andre strake NM-tittel.

FyllingenBergen tok tidlig kommando i kampen og ledet kontrollert 17-9 til pause. Etter pause beholdt de styringen og cruiset inn til cupgull.

– En boost foran EM
Harald Reinkind var kampens gigant med hele 13 scoringer, og ble følgelig også FyllingenBergens toppscorer. Han herjet tidvis med Bækkelaget og scoret nær sagt på samtlige forsøk.

– Det var fantastisk gøy, vi fulgte planen vår til punkt og prikke. Dette er en god følelse og også en kjempeboost foran EM, sier Reinkind til TV 2 i det champagnespruten står rundt ham i FyllingenBergen-garderoben.

Stemningen er mildt sagt elektrisk.

– Hvordan var det å score på alt i en NM-finale?

– Det kan ikke bli så mye bedre enn det, det var bare å fortsette å skyte og skyte. Det var fantastisk morsomt.

TV 2s håndballekspert Frode Scheie fulgte kampen ringside og lot seg imponere.

HERJET: Harald Reinkind scoret hele 13 ganger mot Bækkelaget mandag. Det ga nytt cupgull til FyllingenBergen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
HERJET: Harald Reinkind scoret hele 13 ganger mot Bækkelaget mandag. Det ga nytt cupgull til FyllingenBergen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

– I dag var det fenomenalt. Det var et show av en annen verden. Det var skudd fra distanse, det var gjennombrudd, det var et høyt register over det han holdt på med, sier Scheie til TV 2 etter kampslutt i Spektrum.

Tøff kamp om plassen
På nyåret venter tur til Frankrike og oppkjøring til EM. Der det blir en knalltøff kamp om plassen på Norges høyreback i mesterskapet i Danmark.

– Høyrebackplassen er en posisjon vi har jobbet litt for å få opp noen nye. Nå har vi mange. Det er en Kent Robin Tønnesen som er veldig god i Wetzlar, og en Christoffer Rambo som Robert Hedin har satset veldig på de siste årene. Men Reinkind er dominant hjemme nå, han er helt strålende, så håper vi bare at han skal ta det siste steget, forklarer Scheie.

Reinkind selv er fullt klar over at det forventes mer av han på den internasjonale arenaen enn det han får vist fram hjemme i Postenligaen.

– Det er en helt annen verden enn det man møter til daglig. De er mye bedre på alle posisjoner, så du merker jo at du må opp flere hakk for å hevde deg. Det gjelder å vise seg fram i Frankrike og score et par mål der og kanskje få spille litt i EM også, det hadde vært kult, sier han.

Til TV 2 sier landslagssjef Robert Hedin at det er god plass til Reinkind i troppen om han fortsetter å imponere som mot Bækkelaget.

– Fantastisk innsats, da får han gjerne spille i EM, melder svensken.

Stort gap
TV 2s ekspert mener likevel man ikke må forvente for mye av 21-åringen helt enda. 

– Det er tøft internasjonalt, folk er større og det går littegrann fortere. Du trenger et visst antall sånne matcher som de i Telenor Arena i november for å utvikle deg videre. Postenligaen sammenlignet med internasjonalt toppnivå er veldig stor forskjell og jeg tror ikke vi skal legge for mye press på han, sier Scheie.

– Hva får Robert Hedin i Danmark med Reinkind?

– Han er også en god forsvarsspiller, så du får en toveisspiller som kan bidra i ankomst og som kan spille i det etablerte angrep. Reinkind blir viktig for Norge i årene fremover..

– Ubeskrivelig
Reinkind får ikke uventet skryt fra Fyllingen-trener Anders Fältnäs.

– 13 mål er landslagsklasse. Jeg har sagt at han er Norges beste høyreback, og det viste han her i dag, sier svensken til TV 2.

Fältnäs er også over seg av begeistring for sitt andre strake cupgull.

– Det er helt ubeskrivelig. Spesielt at vi skulle treffe så bra på så mye, sier han med et bredt glis.